Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANP, reacție după moartea judecătorului Stan Mustață - Anchetă de amploare la Penitenciarul Jilava

breaking news stiripesurse.ro

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță, joi, că a demarat o anchetă internă la nivelul Penitenciarului Jilava după decesul fostului judecător Stan Mustață. Acesta a fost transportat din închisoare la Spitalul Carol Davila, unde ulterior a decedat.

"În data de 8 august 2018, în jurul orei 22.00, s-a înregistrat decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul București - Jilava care se afla internată într-o rețea sanitară publică. Conform procedurilor legale, au fost dispuse următoarele măsuri: anunţarea familiei persoanei decedate, informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate și urmează a fi sesizate organele competente pentru cercetarea cauzelor și împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului. Precizăm că persoana custodiată era înregistrată în evidența unității penitenciare cu afecțiuni medicale cronice", transmite Administrația Națională a Penitenciarelor, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

Totodată, ANP anunță că, la nivelul administrației locului de deținere, a fost demarată o anchetă internă.

Avocatul fostului judecător Stan Mustață a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va face plângere penală împotriva conducerii Penitenciarului Jilava şi memorii la Ministerul Justiţiei (MJ) și ANP referitor la situaţia din închisori.

"Voi face plângeri împotriva directorului care a dispus transferul la 2 noaptea, voi face un memoriu la Ministerul Justiției și la Administrația Națională a Penitenciarelor, cu solicitarea de efectuare de verificări, voi face tot ceea ce trebuie făcut. Memoria acestui om merită", a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, avocatul Lorette Luca.

Fostul judecător Stan Mustață a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă. Fostul magistrat, care era încarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea și din cauza unor probleme ale rinichilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.