Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPC a amendat cu aproape 140.000 lei un magazin care vinde bunuri de uz gospodăresc, în Ilfov: ce nereguli au fost constatate

captura YouTube
ANPC controale

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a făcut un control la o firmă ce are un depozit în comuna Afumaţi, Ilfov, iar în urma acestuia a aplicat amenzi de aproape 140.000 de lei şi a interzis la comercializare produse în valoare de peste 4 milioane de lei. Unele mărfuri nu aveau certificate de garanţie, altele nu aveau etichete conforme sau documente necesare.

Firma controlată se numeşte SC Juguar Imp SRL, iar verificările comisarilor de la Protecţia Consumatorului au fost făcute în urma unei sesizări primite de la un consumator. Verificările s-au derulat pe mai multe zile, atât la sediul acestuia, cât şi la cel al depozitului pe care îl deţine, în comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, scrie news.ro.

”În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat mai multe sancţiuni, după cum urmează: amenzi contravenţionale în valoare de 139.000 lei; oprirea temporară de la comercializare până la remedierea deficienţelor constatate, pentru circa 163.000 buc. produse nealimentare, în valoare de aproximativ 900.000 lei; interzicerea punerii la dispoziţie pe piaţă a circa 900 buc. jucării neconforme, în valoare de aproximativ 90.000 lei; interzicerea punerii la dispoziţie pe piaţă a circa 115.000 buc produse neconforme, în valoare de 4,16 milioane lei şi rechemarea de pe piaţă a produselor neconforme de acelaşi tip; propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte; depozitul a fost sigilat până la definitivarea controlului”, precizează CRPCR, într-un comunicat de presă, de vineri.

Abaterile de la legislaţia în vigoare, în domeniu, au fost: existenţa unei practici comerciale incorecte (comercializare unor echipamente electrice şi a unor produse nealimentare de bucătărie însoţite de informaţia ”QUALITY GERMAN” fără a putea prezenta documente sau studii din care să rezulte veridicitatea informaţiei); comercializarea a diverse produse nealimentare fără a fi însoţite de documente necesare şi informaţii în limba română; comercializarea a diverse produse nealimentare fără a deţine declaraţie de conformitate; comercializarea unor jucării fără a avea menţionate, pe etichetă, informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi fără a fi însoţite de declaraţii de conformitate ; comercializarea a diverse produse nealimentare fără a fi însoţite de informaţii privind principalele caracteristici tehnice şi calitative, compoziţia, modul de utilizare sau eventualele riscuri previzibile; lipsa certificatului de garanţie.

”Din păcate, o perioadă lungă de timp anumiţi operatori economici reuşesc să păcălească consumatorii. Singurul lucru de calitate germană dintre produsele lor este afirmaţia că acestea sunt de altă calitate, mult departe de ţara cu pricina”, a precizat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.