Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPC a aplicat amenzi de 315.000 lei comercianților de produse cosmetice

farduri

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor, Regiunea București – Ilfov, a controlat, în perioada 13 septembrie – 1 octombrie, 23 de comercianți de produse cosmetice, la 21 dintre aceștia constatând abateri de la prevederile legale în vigoare, scrie Mediafax.

Pentru abaterile constatate, operatorilor economici li s-au aplicat 21 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 315.000 lei și 2 avertismente.

Principalele deficiente constatate de comisarii ANPC la vânzarea produselor cosmetice au vizat informarea consumatorilor și etichetarea produselor cosmetice (produsele nu erau însoțite de elemente de identificare și caracterizare, de informații privind conținutul nominal al produsului, de informații privind responsabilul cu punerea pe piață a produselor cosmetice și informații cu privire la funcția produsului cosmetic), precum și lipsa traducerii în limbă română a informațiilor inscripționate pe produs.

Inspectorii au dispus oprirea temporară de la comercializare a unui număr de 11.216 de produse cu abateri în valoare de 76.660,78 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.