Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPC închide magazine Auchan: Mizerie, mucegai și brânză fără lapte sunt doar câteva dintre neregulile găsite

Auchan
auchan

ANPC a oprit temporar activitatea a două magazine Auchan, din Suceava și Iași, care au primit și amenzi de 80.000 de lei, anunță ANPC.

Controalele au fost făcute în cadrul inițiativei ”Caravana Consumatorilor” care a continuat în nordul Moldovei în această săptămână.

Caravana propune realizarea acțiunilor de control într-o abordare unitară, la nivelul întregii țări, atât în ceea ce privește dimensiunea economică a operatorilor de pe piață, cât și pentru a crește gradul de eficiență a activității comisarilor.

Cele mai mari magazine verificate de către echipele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est Iași aparțin lanțului Auchan și se află în municipiile Suceava și Iași.

În urma controlului, comisarii ANPC au aplicat celor două unității amenzi contravenționale, în valoare de 80.000 lei, împreună cu măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru zona Gastro a celui din Suceava, precum și de oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru vitrinele frigorifice ale celui din Iași.

”Sunt avocat şi vin dintr-o zonă care ţine mai mult de juridic decât de acţiunea de control în sine. Ca obiective principale, mi-am propus aducerea legislaţiei privind protecţia consumatorilor la un nivel adecvat pieţei şi, bineînţeles, exigenţelor europene. Abaterile repetate ale operatorilor economici mari nu cred că pot găsi justificare. Am învăţat multe în cadrul acestei acţiuni şi, sigur, viitoarele noastre proiecte legislative vor ţine cont de realitatea acţiunilor de control”, a declarat vicepreşedintele ANPC, Sebastian Ioan Hotca.

De asemenea, de la magazinul situat în Iași au fost prelevate probe de apă minerală pentru a fi verificate printr-un examen microbiologic.

Câteva dintre neregulile constatate au fost: comercializarea de pește proaspăt depozitat necorespunzător, comercializarea unor specialități pe bază de grăsimi vegetale sub denumirea de brânzeturi, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător sau deteriorate (cu rugină, vopsea exfoliată, mucegai, resturi de alimente, ventilatoare cu praf etc.), utilizarea unor spații de depozitare improprii (cu mucegai, ventilatoare neigienizate), nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor în vitrina caldă, precum și comercializarea pâinii proaspete, în zona de brutărie, depozitată în cărucioare neigienizate, produse care pot pune în pericol sănătatea și securitatea consumatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.