Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRE: Noua rată de rentabilitate pentru distribuitorii de energie scade la 5,66%, de la 7,7%

www.magnanews.ro
energie electrică

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei - ANRE - a aprobat luni rata reglementată a rentabilităţii aplicabilă la aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, care va scădea de la 7,7% la 5,66% începând de la 1 ianuarie 2019, informează Mediafax.

Măsura este motivată de ANRE astfel: „Atingerea obiectivelor pe care autoritatea de reglementare și le-a propus prin stabilirea unor prețuri la consumatori care să reflecte costuri justificate în condiții de eficiență și concurență, precum și prin menținerea interesului pentru investiții al operatorilor”.

Rata reglementată a rentabilităţii (RRR) reprezintă un parametru foarte important luat în considerare la stabilirea veniturilor reglementate ale operatorilor de distribuție concesionari. „Valoarea RRR aprobată care urmează a fi aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2019 este de 5,66%, exprimată în termeni reali, înainte de impozitare”, menționează ANRE, într-n comunicat.

„Menționăm totodată că, pentru stimularea realizării de noi investiții, ANRE are în vedere remunerarea suplimentară, cu un punct procentual peste valoarea precizată anterior, a investițiilor realizate în capacităţile energetice în cea de a patra perioadă de reglementare (2019-2023)”, se mai arată în comu nicat.

„Considerăm că valoarea RRR aprobată în vederea aplicării la calculul tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice începând cu 1 ianuarie 2019 va conduce la atingerea unui optim între menținerea interesului realizării investițiilor necesare asigurării calității serviciului de distribuție a energiei electrice și asigurarea unui nivel rezonabil al profiturilor operatorilor de distribuție concesionari, conform prevederilor cadrului de reglementare stabilit de Legea energiei electrice și gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare”, a mai transmis ANRE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.