Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șansa pe care cercetătorii români din domeniul longevității nu trebuie să o rateze

Radu Pop

Doar până pe 15 mai cercetătorii români se mai pot înscrie la apelul de proiecte din domeniul longevității, lansat, de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, la începutul acestui an.

Studiul longevității reprezintă o prioritate pentru comunitatea științifică mondială, sumele alocate pentru investiții în domeniu fiind de ordinul trilioanelor de dolari.

”Apelul de proiecte este deschis cercetătorilor si specialiștilor din România și din afara țării, din domeniul gerontologiei, longevității, biologiei moleculare și bioingineriei medicale. Proiectul urmărește încurajarea cercetării și inovării din domeniul longevității, care ar putea contribui la creșterea speranței de viață și încetinirea procesului de îmbătrânire”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al FDVDR.

”Senatul Științific a participat la Congresul Mondial de Longevitate, care a avut loc de curând, la Londra, iar specialiștii prezenți la acest eveniment au încercat să realizeze o perspectivă de ansamblu asupra dinamicii acestei industrii, asupra valorii investițiilor din acest domeniu, a obiectivelor comunității știintifice și ale investitorilor. Concluzia este că, în acest moment moment, există o serie de medicamente senolitice, aflate în studii de laborator, cu rezultate favorabile pe animale, câteva molecule refolosite în scop anti-aging, foarte aproape de avizarea pentru consumul uman, un potențial financiar și investițional imens și noi terapii regenerative revoluționare”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al FDVDR.

Obiectivul principal al apelului deschis de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu îl reprezintă identificarea unor proiecte de cercetare, care se pot concretiza în soluții viabile care pot influența speranța de viață longevivă sănătoasă.

Înscrierile se fac prin completarea unui formular, disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.