Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking| Anshu Jain, fost director executiv al Deutsche Bank, a murit

reuters.com
Anshu Jain

Anshu Jain, un director financiar de top, cunoscut pentru că a ajutat creditorul german Deutsche Bank AG să concureze cu cele mai mari firme de pe Wall Street, s-a stins din viață, după o luptă de cinci ani cu cancerul, a anunțat familia sa. Acesta avea 59 de ani.

Jain, care s-a născut în India, a petrecut două decenii transformând Deutsche Bank într-una dintre cele mai importante bănci din lume. El a fost primul non-european care a condus instituția germană.

În urma crizei financiare din 2008 și a crizei datoriilor europene care a urmat, Jain a împins Deutsche să rămână "ultimul supraviețuitor" al Europei, în timp ce firmele americane au avansat în sectorul bancar mondial, potrivit Reuters.com.

Anii de expansiune în activități bancare de investiții riscante s-au dovedit a afecta banca, deoarece reglementările au făcut ca tranzacțiile complexe să fie mai costisitoare. În calitate de co-director executiv, el s-a străduit să reducă riscurile și să țină sub control o listă lungă de scandaluri care au dus la amenzi de miliarde de dolari.

El a demisionat din funcție în anul 2015 și a fost președinte al firmei americane de servicii financiare Cantor Fitzgerald din 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.