Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ansu Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor, după ce a înscris, în minutul 86, în meciul cu Inter

ansu fati

Ansu Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor, după ce a înscris, în minutul 86, la scurt timp după ce a intrat pe teren, golul de 2-1, la Milano, cu Inter, potrivit news.ro.

Fati a marcat la vârsta de 17 ani şi 40 de zile.

Precedentul record era deţinut de Peter Ofori-Quaye, atacant din Ghana, care a marcat la 17 ani şi 195 de zile, când juca la Olympiacos, în sezonul 1997-98.

Anssumane Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de şase ani. El este la academia Barcelonei din 2012 şi a debutat la campioana Spaniei la 25 august, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor după 1941.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Ansu Fati este şi cel mai tânăr jucător din istoria clubului FC Barcelona care evoluează în cupele europene, la vârsta de 16 ani, 10 luni şi 14 zile.

Jucătorul din Guineea-Bissau a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei la 31 august, când a înscris în partida de campionat cu Osasuna. Până acum, el are 11 partide oficiale în tricoul Barcelonei şi două goluri.

La 10 octombrie, FIFA şi-a dat acordul pentru ca Ansu Fati să poată juca pentru naţionala Spaniei, iar el a debutat deja la reprezentativa de tineret. El putea obţine uşor şi paşaport portughez, datorită bunicilor lui care s-au născut într-o fostă colonie portugheză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.