Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA a amendat 44 de unităţi de pe litoral: Valoarea sancțiunilor depășește 360.000 lei

click.ro
mamaia litoral 1 mai

Controalele în unităţile din cele 7 zone de interes turistic de pe litoral continuă. Inspectorii sanitar-veterinari au dat 44 de amenzi în valoare de peste 360.000 de lei, iar activitatea la un fast food și un restaurant a fost suspendată temporar, potrivit Mediafax.

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au verificat în perioada 13 – 19 iulie 221 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Astfel, au fost verificate: 76 de restaurante, 5 pizzerii, 28 de unităţi tip fast – food, 5 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 3 unități tip bistro, 18 baruri, 2 snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 6 rulote, 1 pensiune, 1 unitate produse congelate și 2 tonete.

44 de unități - 15 restaurante, 9 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 2 magazine alimentare, 3 baruri, 1 pizzerie, 2 rulote, 1 braserie și 4 laboratoare cofetărie/patiserie - au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei.

Citește și: Nelu Tătaru, despre o nouă stare de urgență în România: Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor

Totodată, au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast food și un restaurant.

Principalele neconformităţi identificate în timpul acţiunilor de control oficial realizate de către echipele desemnate, au vizat:

- nerespectarea condiţiilor de igienă a spaţiilor şi ustensilelor de lucru: spaţii frigorifice neigienizate, pereţi şi paviment neigienizat;

- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

- manipularea produselor alimentare de origine animală fără respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

- funcţionarea activităţilor în domeniul alimentar în spaţii neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile Ordinului ANSVSA nr.111/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.