Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA a deschis o nouă piaţă pentru exportul grâului

cursdeguvernare.ro
grau cereale

ANSVSA a deschis o nouă piaţă pentru exportul grâului

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a deschis o nouă piaţă pentru exportul grâului, respectiv Indonezia, confirmarea exportului fiind primită de la Ambasada Republicii Indonezia, printr-un mesaj al ministrului Agriculturii de la Jakarta informează Agerpres.

"Preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a primit confirmarea de la Ambasada Republicii Indonezia, printr-un mesaj al ministrului Agriculturii de Jakarta, în ceea ce priveşte exportul diferitelor produse agricole, în special grâu, din România către Republica Indonezia", au anunţat reprezentanţii ANSVSA, printr-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Certificatul de analiză transmis de ANSVSA a fost evaluat de Ministerul Agriculturii din Indonezia, care a concluzionat că documentul îndeplineşte criteriile de selecţie ale produselor agricole, inclusiv analiza compoziţiei boabelor de grâu.

"Având în vedere evaluarea pozitivă, sunt încântat să vă confirm faptul că România poate demara procesul exportului de grâu către Republica Indonezia. Această colaborarea între statele noastre, demarată în cadrul sectorului agricol întăreşte legătura dintre cele două ţări şi promovează principiile comerţului international. Apreciem foarte mult eforturile pe care Guvernul României şi ANSVSA le întreprind pentru a asigura calitatea şi siguranţa produselor agricole exportate către Republica Indonezia", se menţionează în mesajul primit de la ambasadorul Indoneziei la Bucureşti, Meidyatama Suryodiningrat.

În data de 9 octombrie, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, şi vicepreşedintele Ioan Oleleu au avut o întâlnire cu ambasadorul Indoneziei la Bucureşti. Acesta a prezentat interesul Indoneziei de a importa grâne din România.

"Suntem convinşi că această colaborare va aduce beneficii atât pentru producătorii noştri de grâne, cât şi pentru economia României în ansamblu. Vom lucra strâns cu autorităţile indoneziene pentru a facilita acest schimb comercial şi pentru a asigura că produsele noastre ajung în condiţii optime pe piaţa indoneziană", a afirmat cu acel prilej, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Prin acţiunile sale, ANSVSA creează oportunităţi pentru producătorii români prin deschiderea unor noi pieţe de export. Fermierii români pot, astfel, să-şi valorifice produsele de înaltă calitate în întreaga lume şi să confirme statutul României de actor important în domeniul agriculturii şi al industriei alimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.