Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA avertizează: Încep controalele în trafic, cu Poliția Română, în cazul transporturilor de porci ilicite

ansvsa

ANSVSA va începe miercuri, alături de Poliția Română, controalele în vederea sancționării celor care transportă porci ilicit, contribuind la exinderea pestei porcine africane, a declarat marți președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, anunță MEDIAFAX.

"De mâine avem un plan de acțiune, încep controalele în trafic cu Poliția Română. Acestea se desfășoară în perioada 3 decembrie - 6 ianuarie. Cei cu porcul in portbagaj vor fi sanctionați în lipsa documentelor și actelor de transport", a spus Robert Chioveanu.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Președintele ANSVSA a adăugat că va pregăti o strategie alături de un grup de lucru format din specialiști din mediul public si privat. "Am venit într-o plină criză la ANSVSA. Proiectul meu este de elaborare a unui plan de combatere a pestei porcine. Nu putem vorbi de prevenție. Trebuie să avem o nouă strategie. Avem un grup de lucru, am adus specialiști din privat și stat. Am făcut un plan pentru circulația animalelor, pentru siguranța lor, pentru verificări în trafic. Vom acțion central. Împreună cu fermierii și cu Industria Cărnii să ne asumăm planul de combatere a Pestei. Vom lua, cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Mediului, principalele măsuri pe termen mediu și lung", a explicat Chioveanu.

Robert Chioveanu a mai declarat că pesta ar putea fi eradicată complet în termen de cinci ani de zile.

"Elaborarea planului va fi terminată la sfârșit de decembrie, început de ianuarie. Nu e posibil sa lupte numai ANSVSA. În cinci ani am putea să avem zonele libere", a spus președintele ANSVSA.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi .

În vederea găsirii unor soluții, Robert Chioveanu a spus că va călători la Bruxelles alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros. "În 16-18 decembrie voi merge la Bruxelles cu ministrul Agriculturii Adrian Oros sa găsim soluții concrete pentru Pesta. Ei au o atitudine sceptică, nu cred în noi. Acum două săptămâni doi comisari europeni ne-au spus că avem măsuri bine scrise dar inaplicabile", a mai explicat președintele ANSVSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.