Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA Constanța: 'Operaţiunea de recuperare a oilor moarte din nava Queen Hind a fost finalizată'

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează că vineri a fost finalizată operaţiunea de recuperare a oilor moarte din nava Queen Hind, potrivit Mediafax.

În cadrul acţiunii au fost extrase din epava navei 14.230 de cadavre. În primele zile după eşuarea ambarcaţiuii au fost recuperate 252 de oi şi 173 de cadavre. Dintre animalele salvate, 180 au supravieţuit şi au fost tranferate la un adăpost din localitatea Burias, judeţul Ilfov, aparţinând asociaţiei „ARCA – ANIMAL RESCUE AND CARE”, asociaţie care le are în custodie.

ANSVSA spune că medicii veterinari din cadrul DSVSA Constanţa şi DSVSA Tulcea au supravegheat operaţiunea din acvatoriul portului Midia desfăşurată de către reprezentanţii firmei Grup Servicii Petroliere, coordonată de Instituţia Prefectului Constanţa la care au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Agenţiei de Protecţia Mediului, Administraţia Bazinală de Apa Dobrogea Litoral, Poliţia Română.

Citește și: Dr. Alexandru Rafila îi calmează pe bucureșteni: NU se închide Capitala

Cadavrele de animale, împreună cu resturile de SNCU (subproduse nedestinate consumului uman), de fân şi de furaje grosiere s-au descărcat manual şi mecanizat de către personalul specializat în astfel de lucrări, de pe fiecare nivel al navei, precum şi din fiecare compartiment. Materialul a fost manipulat şi colectat în saci din material impremeabil şi introdus în containere închise etanş, care la rândul lor au fost încărcate cu ajutorul unei macarale în mijlocul de transport autorizat sanitar-veterinar şi dirijate la o unitate de neutralizare SNCU, în vederea incinerării.

A fost inventariat numărul de capete de animale, precum şi crotaliile de identificare, fiind întocmit un registru de evidenţă a transporturilor de SNCU. Mijloacele de transport a SNCU au fost autorizate sanitar veterinar, dezinfectate după fiecare transport de către unitatea de neutralizare din judeţul Tulcea.

Acţiunea de incinerare a cadavrelor de oi din nava eşuată în portul Midia a început în data de 28 februarie şi se va încheia în cursul zilei de astăzi, mai anunţă ANSVSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.