Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șantaj al USR la primarul Capitalei, Nicușor Dan. Vasile Apostol demisionează de la șefia ASSMB pentru deblocarea situației

santaj

Șeful ASSMB, Vasile Apostol, și-a dat demisia din fruntea instituției pe care a condus-o mai bine de doi ani. Apostol și-a anunțat plecarea de la conducerea ASSMB într-o postare pe Facebook, în care a expus și motivele din cauza cărora a fost constrâns să ia această decizie: „După 2 ani și 2 luni de activitate în fruntea ASSMB, astăzi am decis, cu responsabilitate, să îmi dau demisia de onoare pentru a nu pune în pericol votarea bugetului Primăriei Municipiului București pe anul 2022, într-un context intern și internațional extrem de dificil. Pentru cei care poate nu știu, după alegerile locale din toamna anului 2020, am fost supus în permanență unor presiuni politice greu de imaginat din partea USR, partid care acum s-a blocat în votarea bugetului de persoana mea”.

Vasile Apostol a dezvăluit că a fost, în nenumărate rânduri, acuzat pe nedrept și atacat politic, toate acestea cu scopul de a-l discredita. „Timp de 15 luni, Vlad Voiculescu și Horia Tomescu au avut față de mine o atitudine inchizitorială, fără a avea autoritatea morală, legală sau profesională care să le permită să îmi aprecieze munca și să mă judece”, a scris Apostol pe Facebook.

Vasile Apostol a condus ASSMB și a gestionat proiectele instituției într-o perioadă de criză sanitară majoră pentru România și pentru întreaga lume – pandemia de Coronavirus. Printre proiectele implementate în timpul mandatului său, se numără: 22 de Fișe de Reforme și Investiții în valoare de totală de 1 miliard de euro, pregătite și depuse în vederea finanțării prin PNRR; cinci proiecte „STOP COVID”, care vizează decontarea cheltuielilor generate de pandemie și consolidarea capacității de gestionare de către spitalele ASSMB; asigurarea bazei logistice pentru tratarea pacienților COVID-19, fiind implicate 12 din cele 19 spitale din subordinea PMB.

Acum este rândul USR și al domnilor Vlad Voiculescu și Horia Tomescu să demonstreze că pot face mai mult și mai bine în sistemul de sănătate din București (...) Îi mulțumesc primarului general Nicușor Dan pentru încrederea pe care mi-a acordat-o și pentru faptul că a văzut în  mine ceea ce sunt cu adevărat, un profesionist în domeniul administrației și nu un instrument politic. De asemenea, le mulțumesc tuturor colegilor și colaboratorilor mei din cadrul ASSMB pentru profesionalismul cu care și-au desfășurat activitatea”, a mai scris Vasile Apostol pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.