Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antal Arpad, primar Sf. Gheorghe: Suporterii care scandează lozinci xenofobe și rasiste să fie sancționați individual. Să li se interzică accesul pe stadioane

covasnamedia.ro
Antal Arpad

Primarul municipiului Sf. Gheorghe Antal Arpad crede că soluția la suporterii care scandează lozinci xenofobe și rasiste este sancționarea individuală a acestora prin interzicerea accesului pe stadioane pe o perioadă de 3-5 ani.

Antal Arpad a declarat, luni, la Prima News, referitor la incidentele de la meciul de fotbal dintre echipele Sepsi OSK și U Craiova 1948, întrerupt din cauza scandărilor suporterilor olteni, că ar trebui ca toată lumea să înțeleagă că România este și țara maghiarilor.

”Cred că ar trebui să fim cu toții supărați când întâlnim asfel de gesturi pe stadioanele din România. Reacția FRF este un motiv să ne liniștească puțin pentru că asta așteptăm de la aceste foruri sportive, să ia decizii corecte pentru ca mesajul transmis către suporteri să fie foarte clar, și anume să mergem la stadioane să ne bucurăm de sport și să ne susținem echipele favorite.

Subliniez că eu sunt cetățean român de etnie maghiară, iar România este și țara mea, deci nu poate să mă trimită nimeni afară din țara mea, pentru că este casa mea, este pământul meu natal.

Aștept mult mai mult respect din partea celor care încearcă să ne trimită în altă țară și spun să plecăm din România și aș dori să înțeleagă toată lumea că este țara noastră, este proprietatea noastră comună, bunul nostru comun.

Avem responsabilități, avem obligații cu toții în această țară și suntem responsabili să o construim în așa fel încât și copiii noștri să rămână aici”, a spus Antal.

Acesta a recunoscut că au fost. la alte meciuri, și scandări din partea suporterilor echipei Sepsi OSK și a precizat că nu se pot striga astfel de sloganuri, fiind indicat să nu existe o dublă măsură.

”Eu nu neg că au fost derapaje și din partea suporterilor noștri, nu la acest meci, și mă delimitez oricând. Îmi doresc să scăpăm de acei suporteri care au asemenea manifestări pe stadioane.

Ar fi foarte important să luăm măsuri individual, pentru că acești oameni pot fi identificați, fiecare stadion are rețele performante, camere video și fiecare persoană poate fi identificată.

Soluția ideală ar fi ca această persoană să nu mai aibă acces pentru o perioadă de 3-5 ani pe stadioane. Ne dorim să mergem pe stadioane cu copiii noștri și gândiți-vă ce simte un copil care aude așa ceva pe stadion”, a mai spus primarul din Sf. Gheorghe, care a precizat că a primit mai multe mesaje de amenințare pe rețelele sociale după meci.

Acesta a menționat că suporterii respectivi nu sunt reprezentativi pentru societatea românească, dar sunt, totuși, o oglindă a unei părți a societății românească.

”Ar trebui să ne dea de gândit pentru că am văzut că, în majoritate, acești suporteri sunt tineri. Oare ce au învățat la școală sau acasă despre România și patriotism? (…) Totul pornește de la educație și dacă am trăi într-o societate mai civilizată, atunci aceste fenomene, probabil, ar fi reduse. Asta este și resposabilitatea statului, să fie foarte ferm în astfel de cazuri. Decizia FRF de ieri a fost primul pas, poate se va schimba și legea în sensul în care să fie să fie sancționați individual suporterii”, a afirmat primarul din Sf. Gheorghe.

Antal Arpad a promis că se vor lua măsuri pe plan local și a precizat că și clubul Sepsi OSK are un regulament intern, care prevede că anumiți suporteri nu vor avea acces pe stadionul de la Sf. Gheorghe dacă vor avea asemenea comportamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.