Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antena 3, 'arsă la buzunar' din cauza 'reţelei lui Soros': CNA i-a dat dreptate unui procuror acuzat fără dovezi

SONY DSC

CNA a publicat decizia de sancţionare a postului tv Antena 3 cu amendă în valoare de 15.000 de lei, pentru mai multe abateri  de la legea audiovizualului. Printre abaterile constatate se numără şi atacul la adresa procurorului Horaţiu Radu, de la PÎCCJ, fost agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE. În emisiunea "Descoperiţi", din 17 noiembrie 2018, procurorul a fost acuzat că ar face parte dintr-o aşa-zisă reţea a lui George Soros în România. Realizatorii emisiunii nu au prezentat dovezi şi nici nu i-au acordat procurorului un drept la replică, se arată în decizia CNA.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Atenţie la acest mineral esenţial pentru sănătate!

"Conform Sintezei constatărilor cuprinse în raportul de monitorizare, aspectele sesizate de petentul Răzvan Horaţiu Radu în reclamația cu nr. 10466/03.12.2018 au fost identificate în cadrul unui material înregistrat, cu o durată de aproximativ 15 minute, referitor la o presupusă rețea condusă de George Soros, care ar lucra împotriva intereselor României și din care ar face parte și dl. Radu", se arată în decizia CNA.

Decizia conţine şi fragmente din raport:

"Voce din off: Răzvan Horațiu Radu, un tânăr procuror, care la doar doi ani după ieșirea de pe băncile Institutului Național al Magistraturii, a ajuns șef în CSM, iar apoi, după încă un an, a ajuns la Ministerul Afacerilor Externe, de unde a fost propulsat direct la CEDO, apoi la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Tribunalul European, unde a rămas timp de unsprezece ani, până l-a dat jos Dăncilă. O carieră în spatele căreia se simte mâna sistemului și despre care Darius Vâlcov spunea că, la un moment dat, niciun proiect din guvern nu trecea fără semnătura sa.

A fost difuzată o înregistrare cu un interviu acordat de Darius Vâlcov. În partea stânga-sus a ecranului a fost afișată mențiunea: NEWS.RO. Darius Vâlcov: N-au ieșit de la funcționarii care se află în eșalonul doi și trei, care, de fapt, ei conduc această țară. Pe ecran, a fost afișat cu majuscule, peste imaginea cu Darius Vâlcov, următorul textul: FUNCȚIONARII LOR CONDUC DE FAPT ȚARA.

Darius Vâlcov: Noi avem un singur funcționar, un singur funcționar, agent guvernamental, care el avizează toate legile. Pe ecran, a fost afișat cu majuscule, peste imaginea cu Darius Vâlcov, următorul textul: OMUL-CHEIE CARE AVIZEAZĂ TOATE LEGILE. Darius Vâlcov: N-au ieșit de la funcționarii care se află în eșalonul doi și trei, care, de fapt, ei conduc această țară."

CITESTE SI: Bolile grave se văd pe unghii: Semnele la care trebuie să fii atent

CNA constată că nu a fost difuzat punctul de vedere al lui Horațiu Radu cu privire la informațiile prezentate în emisiunea "Descoperiți" din data de 17.11.2018 și nici nu a fost menționat faptul că s-ar fi încercat contactarea sa.

"Faţă de conţinutul emisiunii, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul a difuzat un material înregistrat cu privire la „o reţea uriaţă de infiltraţi” organizată „pe mai multe paliere” care lucrează împotriva intereselor României, după care, 7 în studio, dezbaterile au continuat pe această temă. Materialul înregistrat a făcut referire la dl. Răzvan Horaţiu Radu, cu privire la care au fost prezentate o serie de data biografice, concluzionându-se că este vorba despre o carieră profesională „în spatele căreia se simte mâna sistemului”, afirmaţie ce a avut un caracter tendenţios şi cu privire la care nu au fost aduse oferite informaţii suplimentare, de natură să clarifice în ce fel dl. Radu a fost/este implicat în acţiuni conspirative împotriva României. În aceste condiţii, radiodifuzorul avea obligaţia de a-l contacta pe dl. Răzvan Horaţiu Radu pentru a i se solicita un punct de vedere, iar în situaţia în care acesta refuza, trebuia să se menţioneze acest lucru în emisiune", mai precizează CNA.

CITESTE SI: Unghiile pot anunța cancerul! Iată ce a aflat după ce a postat o fotografie pe Facebook!

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis în mai 2018 pe Răzvan Horaţiu Radu din funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, locul său fiind luat de Costin Radu Canţăr.

Răzvan-Horaţiu Radu este magistrat de carieră şi a fost numit la 1 august 2007 subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În 2011, a fost numit agent guvernamental la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi la Tribunalul UE, de la Luxemburg.

Răzvan-Horaţiu Radu a urmat cursurile Institutului Naţional al Magistraturii (2001-2003), după care a fost numit procuror. Din anul 2006, Răzvan-Horaţiu Radu a deţinut, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, funcţia de şef al Serviciului de Integrare Europeană şi Programe Phare, (ulterior Serviciul de Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale), îndeplinind această funcţie până la numirea sa la Ministerul Afacerilor Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.