Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anthony Albanese, noul premier al Australiei, promite o schimbare majoră în politica climatică. Scott Morrison a demisionat de la conducerea conservatorilor

Canberra Wikly
Anthony Albanese

Noul lider al Australiei, Anthony Albanese, a promis că va duce ţara într-o nouă direcţie, cu o schimbare majoră în politica climatică, scrie BBC, conform news.ro.

Partidul Laburist al lui Anthony Albanese a câştigat alegerile legislative de sâmbătă, victorie care marchează revenirea la putere a acestui partid după nouă ani de guvernare conservatoare.

Anthony Albanese, care a câştigat alegerile de sâmbătă cu Partidul Laburist de centru-stânga de opoziţie, a declarat că Australia ar putea deveni o superputere a energiei regenerabile.

El urmează să depună jurământul ca prim-ministru luni, dar nu este clar dacă partidul său va avea o majoritate în parlament.

Schimbările climatice au fost o preocupare cheie pentru alegători, după trei ani de incendii de vegetaţie şi inundaţii record.

Premierul în funcţie Scott Morrison, liderul unei coaliţii naţionale-liberale, a mulţumit "miraculosului popor australian”. El şi-a anunţat demisia de la conducerea partidului după acest eşec.

Numărarea voturilor este încă în desfăşurare şi nu este clar dacă laburiştii pot obţine 76 de locuri pentru a-şi asigura o majoritate în camera inferioară a parlamentului, formată din 151 de membri.

Rezultatele finale ar putea să nu fie cunoscute decât în câteva zile, deoarece oficialii electorali au început să numere aproape trei milioane de voturi prin poştă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.