Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anthony Fauci, expertul american în boli infecțioase, e OPTIMIST și anunţă date pozitive despre al doilea vaccin Covid-19

www.gettyimages.com
anthony fauci

Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA, a spus că datele pozitive despre al doilea vaccin Covid-19 ar putea veni rapid. Predicţia sa vine după anunţul privind eficienţa de peste 90% a vaccinului produs de Pfizer şi BioNTech, anunță MEDIAFAX.

Compania americană de biotehnologie Moderna va începe evaluarea datelor din studiile sale de vaccin de fază 3 „în decurs de o săptămână”, a dezvăluit dr. Fauci la Summitul Global Farmaceutic FT Live, miercuri.

Citește și: Supermarketurile profită! Prețurile au explodat după închiderea piețelor

El a spus că va fi „surprins dacă nu vom vedea un grad similar de eficacitate” cu rezultatele pozitive prezentate luni de Pfizer şi BioNTech, având în vedere că vaccinul este „identic în multe privinţe”.

„Ni s-a spus că, în câteva zile până la o săptămână vor face acelaşi lucru cu privire la date ca Pfizer”, a spus el, potrivit Financial Time.

Dr. Fauci conduce Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, care lucrează cu Moderna pentru dezvoltarea vaccinul şi contribuie la finanţarea procesului de fază 3.

Acţiunile la Moderna au crescut cu 7% la tranzacţionarea după-amiezii în New York.

Dr. Fauci a spus că rezultatele vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech din Germania, care au demonstrat eficacitatea de peste 90%, au fost mai bune decât spera.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Datele reuşite până în prezent pentru noua platformă mARN folosite atât de Moderna, cât şi de Pfizer sunt „un pas major nu numai pentru combaterea Covid-19, ci pentru întregul domeniu al vaccinologiei”, a spus el.

Miercuri, dr. Fauci a spus că nu a vorbit încă cu Joe Biden, preşedintele ales democratic al SUA care l-a învins pe Trump la alegerile de săptămâna trecută.

Joe Biden şi-a înfiinţat deja propriul grup de lucru Covid-19 pentru a încerca să se asigure că este gata când va prelua mandatul, în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.