Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anthony Fauci, semnal de alarmă în SUA: perioada de tranziție între Biden și Trump, crucială pentru evoluția pandemiei

www.gettyimages.com
anthony fauci

Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, a declarat duminică că administraţia Trump ar trebui să înceapă să lucreze cu echipa lui Joe Biden la reacţia faţă de noul coronavirus, dar Casa Albă a refuzat până acum să înceapă transferul oficial al puterii, transmite CNBC.

”Este aproape ca transferul ştafetei într-o cursă. Nu vrei să te opreşti iar apoi să o dai altcuiva, practic vrei că continui”, a declarat Fauci, şeful Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii, la CNN.

Fauci, care a lucrat cu şase preşedinţi pe parcursul a peste 36 de ani, a spus că perioada de tranziţie este crucială. Colaborarea cu viitoarea administraţie Biden-Harris va face ca acest proces să aibă loc mai uşor, consideră acesta.

Întrebat dacă oficialii de sănătate publică vor avea de beneficiat dacă vor lucra cu echipa de tranziţie a lui Biden, Fauci a spus ”Bineînţeles că ar fi mai bine să putem să începem să lucrăm cu ei”.

Fauci a mai spus că Trump nu a mai participat de luni de zile la o întâlnire a grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă.

Campania Biden-Harris a publicat un plan etapizat pentru combaterea Covid-19 şi a anunţat o comisie consultativă co-prezidată de fost comisar al FDA dr. David Kessler, fostul chirurg general Dr. Vivek Murthy şi dr. Marcella Nunez-Smith, decanul asociat pentru cercetări în domeniul sănătăţii la Yale School of Medicine.

Murthy a spus că accesul la planuri şi date poate ajuta echipa în eforturile lor de combatere a noului coronavirus.

Preşedintele Trump a recunoscut, duminică, pe Twitter, că Joe Biden a câştigat alegerile, dar a subliniat că victoria a avut loc prin fraude. Administraţia Trump nu a acceptat în mod oficial victoria lui Biden, ceea ce întârzie accesul preşedintelui ales la resurse guvernamentale majore şi la  informaţii de la serviciile secrete.

Peste 245.000 de oameni au murit în Statele Unite din cauza noului coronavirus, de la debutul pandemiei, iar alţi peste 10,9 milioane au fost infectaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.