Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șantierul naval Mangalia intră în faliment: Mii de oameni rămân fără locuri de muncă

Coreenii de la Daewoo renunţă la toate operaţiunile din afara ţării, planurile pentru şantierul naval Daewoo Mangalia urmând să fie vândut sau lichidat.

Şantierul Naval Daewoo Mangalia va fi vândut sau, dacă nu este posibil, lichidat de către coreeni, din cauza uriaşelor probleme financiare pe care grupul mamă le are, de mai mulţi ani. Într-o încercare disperată de a-şi reduce pierderile, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) îşi va lichida operaţiunile din afara ţării de origine, inclusiv şantierul din Mangalia, au arătat într-un raport, reprezentanţi ai acţionarului majoritar şi cel mai important creditor, Korea Development Bank. „Daewoo Mangalia şi DeWind (o companie din America ce operează mai multe parcuri eoliene) nu mai pot continua în actuala formă şi trebuie lichidate”, se arată în raportul KDB.

Statul, prin Ministerul Economiei, este acţionar minoritar la Daewoo Mangalia, deţinând 49% din acţiuni. Ministrul Economiei Mihai Tudose a precizat că aşteaptă o comunicare oficială din partea coreenilor, apoi, funcţie de răspuns "vom decide ce este de făcut".

Anunţul vine după ce joi, 23 iulie, DIICOT a realizat percheziţii la sediul unor societăţi comerciale şi la domiciliul unor asociaţi sau administratori ai firmelor din judeţele Constanţa, Tuleca, Galaţi, Brăila, Buzău, Botoşani şi municipiul Bucureşti, vizând evaziunea fiscală.

Din investigaţiile desfăşurate a rezultat că în perioada 2012 - 2015, mai mulţi cetăţeni coreeni şi români, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, deţinute sau controlate de aceştia, au contractat diverse lucrări de la SC DAEWOO MANGALIA HEAVY INDUSTRIES SA, pe care apoi le-au subcontractat altor societăţi comerciale cu un comportament fiscal inadecvat (de tip fantomă), pentru a evita plata către bugetul consolidat al statului, a valorii TVA şi a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 11 milioane lei, scrie economica.net

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.