Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anton, mâna dreaptă a Elenei Udrea, nu demisionează! ANI zice că e incompatibil

anton udrea



'O să merg în justiţie şi o să-mi cer dreptatea, pentru că eu cred că am dreptate. Spun asta, pentru că eu nu am fost parlamentar înainte de 2012. Într-adevăr, întreprinderea individuală 'Marin Anton' funcţiona. Toate demersurile pentru lichidarea ei au durat destulă vreme, dar pot demonstra că, imediat ce am început mandatul de deputat, am început şi demersurile pentru lichidarea întreprinderii. Asta am spus şi la ANI când mi s-a cerut', a declarat deputatul la sediul PMP.

Marian Anton a adăugat că nu se aştepta la o astfel de decizie a ANI.

'Am făcut tot ce s-a putut din punct de vedere legal pentru a nu fi în incompatibilitate. Faptul că demersurile legale au durat atât de mult, nu-i vina mea. Pentru că ANI, dacă lua în considerare momentul când a început demersul de lichidare a societăţii, exact la începutul mandatului de deputat, era totul în regulă. La momentul când am depus la ANI punctul de vedere, cu multă vreme în urmă, am crezut că toate lucrurile sunt clare şi contează foarte mult când ai început demersul, nu momentul când ai terminat demersul. 23 iulie 2013 este momentul în care s-a lichidat societatea, cel în care la ANAF a fost lichidată societatea. Demersurile au durat şase luni şi momentul în care a părut decizia la ANAF că societatea a fost lichidată din punct de vedere fiscal este momentul 23 iulie 2013', a mai declarat deputatul.

Anton a precizat că ar fi trebuit să înceapă demersurile de lichidare a societăţii sale cu şase luni înainte de a-şi depune candidatura, dar nu a făcut acest lucru pentru că nu ştia sigur dacă va candida.

'Nu uitaţi că eu am fost şi secretar de stat şi legea cu care am venit acum în contradicţie a fost statutul parlamentarului. Decizia ANI are la bază o anumită argumentaţie, nu pot să o comentez ca nefondată. Eu cred că este nejustificată, motiv pentru care mă voi duce în justiţie şi îmi voi apăra drepturile', a mai precizat deputatul.

Marin Anton nu a dorit să comenteze solicitarea colegului său de partid Cristian Preda, care i-a solicitat demisia din PMP.

'Nu demisionez din partid. Până la urmă, a fost o întreprindere individuală, nu am motive să demisionez din partid. A fost funcţională, a funcţionat şi înainte de 2008, a fost şi în declaraţia mea de avere, nu a fost niciun secret pentru nimeni. Nu am făcut afaceri cu statul. E o problemă doar de interpretare din punctul meu de vedere. În momentul în care am aflat că intru în contradicţie cu statutul parlamentarului, am început demersul de lichidare a societăţii', a explicat deputatul.

În cazul în care justiţia nu-i va da dreptate, a adăugat Anton, o să fie sancţionat de lege ca vreme de trei ani să nu ocupe o funcţie publică.

'Nu mă omoară faptul că nu pot ocupa o funcţie publică. Pot munci în continuare la partid, nu vin în contradicţie cu partidul. Dacă partidul îmi cere în schimb să-mi dau demisia, îmi dau demisia', a subliniat deputatul.

ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul deputatului Anton Marin, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 - 23 iulie 2013, a deţinut, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul 'Anton D. Marin întreprindere individuală'. 

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.