Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonescu dezlănţuit: Ponta îi căra mapa lui Guşă, Dragnea e ca o cucuvea

crin_antonescu_timisoara

În opinia preşedintelui liberal, PSD şi PDL sunt foarte preocupate să-i blocheze accesul în turul 2 al alegerilor. La fel ca în 2009, susţine acesta. Prestaţia publică a oamenilor din celelalte partide, în special a social-democraţilor, ar fi dovada clară că „doar PNL şi doar Crin Antonescu în calitate de contracandidat îi pot împiedica pe ei, dacă poate să-i împiedice cineva, să ia toată puterea la toamnă în România şi să facă ei ce fac de când îi ştim”.

Paralela 2009-2014 a lui Antonescu a fost presărată cu ironii şi acuze. În rolul victimelor - Geoană, Guşă, Ponta, Dragnea, Băsescu, Stolojan, Preda, Macovei şi nu numai.

În campania de la prezidenţialele din 2009, PSD avea o singură grijă: să tocmească sondaje prin să arate că n-am nicio şansă, să descurajeze oamenii să mă voteze, conform teoriei şi practicii votului util. Cei de la PDL, din jurul lui Traian Băsescu - consilieri, strategi, specialişti, ofiţeri, flăcări violete - aveau o singură grijă: nu cumva să intru eu în turul 2. Bun, au reuşit, n-am intrat în turul 2. În vremea aceea, un tânăr domn care nu era aşa de serios şi de grav şi de hotărât, pe care-l chema Victor Ponta, îi ţinea mapa lui Geoană, dar nu prea i-o ţinea corect, după cum s-a văzut până la sfârşit. Îi ţinea mapa lui Guşă de fapt, care Guşă i-o ţinea lui Geoană. Era într-o poziţie importantă în PSD pentru vârsta lui. S-a terminat campania, noi nu am reuşit să intrăm în turul 2. Tembelismul, corupţia, şantajabilitatea şi trădarea multor tovarăşi pesedişti l-au pus pe Traian Băsescu preşedinte a doua oară.

Exact ca atunci, în preajma acestei campanii pentru Parlamentul European, i-am văzut pe colegii noştri vorbind despre drepturile omului, despre comunicaţii, infrastructură, drepturi şi libertăţi fundamentale. Şi în vreme ce noi vorbim despre lucrurile ăstea, doamna Elena Băsescu ne spune ce face în timpul liber domnul Stolojan şi cu cine pe la Bruxelles, ne povesteşte doamna Macovei despre domnul Preda şi domnul Preda despre doamna Macovei. Jenant! Dar ce face marele Partid Social Democrat? Ce fac marii săi lideri? Nu răspund dacă susţinându-l pe Martin Schultz ne duc spre Rusia sau mai stăm în Europa. Nu ne spun dacă au de gând să facă în România reindustrializare sau ecologie. Nu ne spun nimic. Ne spun atât: că Antonescu nu va intra în turul 2. Mă uitam la Dragnea aseară, parcă era o cucuvea. Asta avea el de comentat: n-o să intre în turul 2, n-o să intre în turul 2, n-o să intre în turul 2 şi Partidul Naţional Liberal va lua un scor mic mic mic. Asta e grija principală a unui partid aşa de mare, care are nişte lideri aşa de mari, care are preşedinţia României în buzunar, numai nu se hotărăsc dacă, în spiritul pomenilor electorale, o dau şi pe asta lui Tăriceanu sau o ţin pentru ei. Te întrebi de ce grija lor e asta”, a fost o parte a discursului rostit de Crin Antonescu, vineri, la Timişoara

Foto: Adrian Panduru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.