Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonescu il acuza pe Basescu de plagiat

crin antonescu


Comentând declaraţiile şefului statului, Antonescu a precizat că speră ca, în cazul în care se vor semnala nereguli în finanţare, în desfăşurarea campaniei electorale sau în procesul de vot, instituţiile abilitate prin Constituţie şi lege 'să intervină dur''.

'Nu e normal ca domnul Băsescu să lanseze teme şi să ameninţe că intră în dezbatere. (...) Toată ziua e în dezbatere, în mod declarat, numai că nu stă cu un măr în mână, pe pupitru. Este agentul declarat - nu ştiu dacă e plătit sau nu, dacă e înregistrat la Fisc - al unui partid. Că asta e neconstituţional, ştim toţi, că e nepotrivit, iarăşi ştim toţi', a subliniat liderul liberalilor. 

El a spus că subiectele propuse de şeful statului sunt interesante, fiind normal ca un preşedinte 'să propună nişte teme, însă nu să le fixeze'.

'Poate că e potrivire că, la câteva ore după ce noi am deschis această campanie, anunţând teme care în opinia noastră sunt importante şi avem o poziţie, domnul Băsescu le-a reluat în intervenţia domniei sale. Acesta ar fi un plagiat neoficial, dar în această ţară nu ne scandalizăm la subiectul acesta. Ameninţarea e caraghioasă. Dar este normal ca un preşedinte să propună nişte teme, nu să le fixeze', a precizat Antonescu, după şedinţa Ligii aleşilor locali ai PNL, care s-a desfăşurat la Braşov. 

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat vineri mai multe teme care ar putea fi abordate de partide în campania pentru europarlamentare, arătând că în situaţia în care va constata că formaţiunile politice nu se angajează în dezbateri legate de miza alegerilor pentru PE va încerca să explice elemente pe care le ştie în acest sens. 

'Dacă voi constata că partidele nu se angajează în dezbateri legate de miza acestor alegeri şi temele de interes naţional, nu o să am ce să fac şi în timpul campaniei voi încerca să explic elemente pe care le ştiu foarte bine din ceea ce înseamnă miza acestor alegeri, temele de interes major pentru România şi efectele dacă nu ne facem treaba', a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.