Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antoneta Ioniță: PSD ține la sertar medicamentele inovative! Somăm Guvernul să le dea șansa la viață bolnavilor de cancer, SIDA și diabet!

antoneta ionita

În data de 19 iulie 2019, Guvernul României a anunțat completarea Listei de medicamente rambursate cu 17 noi medicamente inovative, destinate în special tratamentului bolnavilor de cancer, HIV și diabet. Era nevoie de o banală Hotârâre de Guvern. După mai bine de patru luni, inițiativa este blocată. Actul normativ s-a încurcat în circuitul de avizare ministerială. În ciuda declarațiilor publice repetate și a promisiunilor fără acoperire ale reprezentanților Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, proiectul de Hotărâre de Guvern nu a fost adoptat nici până în prezent. În acest timp, mii de pacienți își pun speranța că un medicament modern le poate salva viața.

Asistăm la o nouă minciună marca PSD care, în cadrul Programului de Guvernare, dar și la ieșirile publice a experților pe sănătate declară că susține îmbunătățirea accesului pacienților la medicamente inovative. Dincolo de declarații, pacienții din România nu au în continuare acces la alternativele terapeutice salvatoare de vieți. Totul rămâne la stadiul de intenție și de promisiune, iar Guvernul României se face direct răspunzător pentru că românii nu beneficiază de medicamentele moderne. PSD nu are nicio scuză pentru această tergiversare!

Există, însă, o explicație: PSD a secătuit România, a lăsat bugetul fără bani și le răpește românilor și dreptul constitutional de a avea acces la tratamentele de care beneficiază pacienții din toată Uniunea Europeană. Nepăsarea și incompetența înseamnă vieți, iar pacienții nu mai acceptă explicații. Ei au nevoie de medicamente! Somăm Guvernul să emită Hotărârea de Guvern și să le dea românilor bolnavi șansa la viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.