Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul lui Antonie Solomon: 'Să ne ferim de monstruozităţi politice'

Facebook
Antonie Solomon

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Antonie Solomon (PER), a declarat marți la evenimentele organizate în municipiul Craiova cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, că dacă ar putea l-ar ruga pe Alexandru Ioan Cuza să ne ierte pentru că repetăm greşelile trecutului.

"În urmă cu câţiva ani spuneam că dacă aş putea, i-aş conferi domnitorului Cuza titlul de cetăţean de onoare al municipiului Craiova. Spuneam atunci, o fac şi acum. Să trăieşti, Măria Ta! Aş mai adăuga: iartă-ne că repetăm greşeli ale trecutului! În urmă cu 164 de ani, în 1859, politicienii din Moldova şi Ţara Românească au dovedit maturitate şi inteligenţă. Naţiunea a ştiut, prin reprezentanţii săi, să îmbine nevoia de unire în întregul context internaţional creat de marile puteri de atunci. Alături de Alexandru Ioan Cuza, partida unionistă îl avea în componenţă şi pe Mihail Kogălniceanu. Ce minţi luminate! Erau elitele intelectuale ale neamului românesc", a spus Solomon.

Acesta a mai afirmat că dacă abdicarea lui Cuza a fost provocată de 'monstruoasa coaliţie', în ziua de azi "trebuie să ne ferim de monstruozităţi politice care acţionează împotriva celor ce doresc binele oamenilor".

"Dar unde suntem astăzi? Parcă fiecare român încearcă să păcălească alt român cu ocaua mică. Măria Sa Cuza Vodă eradicase înşelăciunea deghizându-se şi coborând printre oamenii de rând. Dacă 'monstruoasa coaliţie' a provocat abdicarea şi exilul lui Cuza, în ziua de azi trebuie să ne ferim de monstruozităţi politice care acţionează împotriva celor ce doresc binele oamenilor. Unde mai este înţelepciunea ţăranului român cel reprezentat de Moş Ion Roată, pe care domnitorul l-a sărutat pe obraz pentru a spăla jignirea dusă de un boier nesătul? Din păcate, în multe zone dispare însuşi satul românesc. Unirea Principatelor trebuie să ne pună pe gânduri, să ne întrebăm cât de uniţi suntem astăzi, cât cuget mai avem şi câtă simţire mai dovedim. Puţin mai jos de locul în care ne aflăm acum se juca Hora Unirii la Craiova surprinsă în celebrul tablou al lui Theodor Aman", a mai spus Antonie Solomon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.