Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonio Banderas joacă rolul unui jurnalist de investigație într-o nouă serie TV: filmul este inspirat din fapte reale

Shauntmax30
antonio banderas

Actorul spaniol Antonio Banderas va fi protagonistul unei miniserii bazată pe cartea "The Monster of Florence: A True Story" ce prezintă povestea adevărată a unor asasinate care au avut loc în perioada 1968 şi 1985 în regiunea Toscana (Italia), relatează marţi EFE, arată Agerpres.

Potrivit revistei Variety, Banderas îl va interpreta pe jurnalistul de investigaţie Mario Spezi, care a scris cartea împreună cu autorul american Douglas Preston.

Publicată în 2008, "The Monster of Florence" ("Monstrul din Florenţa, Cărtureşti, 2012) "s-a vândut în peste jumătate de milion de exemplare şi a fost tradusă în 24 de limbi străine, inclusiv în limba română.

"În analele mondiale ale crimei, cazul Monstrului din Florenţa se evidenţiază printre cele mai teribile şi mai enigmatice", notează Preston într-un comunicat alături de casa de producţii franceză StudioCanal.

Miniseria, cu o durată de şase ore şi realizată de regizorul danez Nikolaj Arcel, se încadrează în genul "true crime" din care au mai fost prezentate producţii precum "Don't Fuck With the Cats", "The Assassination of Gianni Versace" şi "Tiger King".

Cartea prezintă povestea adevărată a unui criminal care a acţionat în perioada 1968-1985. Înarmat cu un pistol, bărbatul pândea şi jefuia cupluri care se aflau în zone mai puţin populate de la marginea oraşului. Aceste crime nu au fost rezolvate nici până în ziua de azi.

"Monstrul din Florenţa" relatează cercetările întreprinse de cei doi autori pentru a-l descoperi pe bărbatul pe care-l suspectau că săvârşise aceste omoruri. Printr-o ironică răsturnare de situaţie, răzbătând parcă din tradiţiile tenebroase ale acestui străvechi oraş, Preston şi Spezi se trezesc ei înşişi că devin ţinte ale anchetei poliţiei.

Spezi este arestat şi chiar bănuit că ar fi făptaşul, iar Preston primeşte interdicţie de a mai intra în Italia. Folosind tehnica suspansului, "Monstrul din Florenţa" este o relatare remarcabilă din care nu lipseşte nici un ingredient incitant - crime, mutilări, sinucideri, răzbunare, incompetenţa poliţiei -, cu Preston şi Spezi prinşi la mijloc.

Deşi autorităţile italiene au arestat trei persoane, nu a fost niciodată identificat criminalul.

Cazul a fost ecranizat de mai multe ori şi însuşi Spezi a publicat o carte pe această temă în 1983.

Banderas a participat şi la proiectul de televiziune pentru National Geographic, "Genius", în care l-a interpretat pe pictorul Pablo Picasso şi va putea fi văzut curând în cinematografe în filmul "Official Competition", alături de Penelope Cruz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.