Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Șeful ONU lansează ULTIMUL AVERTISMENT: 'Pandemia de COVID-19 ameninţă întreaga omenire'

pandemie

Pandemia de COVID-19 "ameninţă întreaga omenire", a declarat miercuri secretarul general al ONU, Antonio Guterres, lansând un "Plan de răspuns umanitar global", care se va întinde până în decembrie, însoţit de un apel la donaţii în valoare de două miliarde de dolari, relatează AFP şi dpa.

Obiectivul acestui plan "este să ne permitem să combatem virusul în cele mai sărace ţări ale lumii şi să răspundem nevoilor celor mai vulnerabile persoane, în special femeile şi copiii, persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilităţi şi bolnavii cronici", a declarat şeful ONU într-o înregistrare video, informează agerpres.ro.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

În faţa acestei ameninţări, "întreaga omenire trebuie să răspundă. O acţiune şi o solidaritate globale sunt cruciale", a adăugat el.

"Răspunsurile individuale ale fiecărei ţări nu vor fi suficiente", a mai spus fostul premier portughez, care a evocat săptămâna trecută perspectiva a "milioane" de decese în lipsa solidarităţii.

Citește și: Atac furibund al lui Rareș Bogdan: Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați masini noi si elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

Pandemia a ucis cel puţin 19.246 de persoane în întreaga lume de la apariţia sa în decembrie, conform unui bilanţ AFP, cu peste 427.000 de cazuri de coronavirus înregistrate. Ea afectează în special ţările aflate în criză umanitară din cauza războaielor, a dezastrelor naturale sau a schimbărilor climatice.

Apelul la fonduri - modest, având în vedere cele 2.000 de miliarde deblocate de Washington pentru economia americană -, lansat miercuri de ONU, este destinat să acopere perioada cuprinsă între aprilie şi decembrie 2020, ceea ce sugerează o criză majoră pe termen lung.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Dorim să venim cu măsuri de sprijin!

Suma totală solicitată este de două miliarde de dolari, incluzând apelurile la donaţii lansate deja de diverse agenţii ONU (Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Programul Alimentar Mondial (PAM), Biroul Comisariatului ONU pentru Refugiaţi, UNICEF). OMS ar urma să beneficieze de 450 de milioane de dolari, UNICEF de 405 milioane de dolari şi PAM de 350 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.