Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken, despre soarta mass-media din Gaza: 'Jurnaliştii trebuie protejaţi de orice pericol'

playtech.ro
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken, întrebat despre soarta jurnaliştilor din Gaza, s-a declarat marţi în favoarea protecţiei "fără echivoc" a reporterilor din zona de conflict, într-o scrisoare trimisă AFP, scrie Agerpres.

Statele Unite "vor continua să sublinieze Israelului şi tuturor ţărilor că jurnaliştii trebuie protejaţi de orice pericol", a scris el în această scrisoare primită de AFP.

Washingtonul "apără fără echivoc protecţia jurnaliştilor în conflictele armate", a continuat el.

AFP şi alte mass-media internaţionale i-au trimis o scrisoare comună secretarului de stat american Antony Blinken la sfârşitul lunii octombrie, în care îi cereau să ajute la protejarea jurnaliştilor, o profesie care a fost puternic decimată de la începutul războiului din Gaza.

Cel puţin 63 de jurnalişti şi lucrători mass-media - 56 de palestinieni, patru israelieni şi trei libanezi - au murit din 7 octombrie, potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ).

AFP şi alte mass-media internaţionale au cerut de asemenea secretarului de stat american ajutor pentru evacuarea angajaţilor lor din Gaza.

Evacuarea cetăţenilor americani şi străini din Gaza rămâne "prioritatea noastră numărul 1 şi lucrăm cu Egiptul, ONU şi Israelul pentru a le facilita ieşirea în siguranţă din Gaza", a răspuns Anthony Blinken.

Aproximativ o sută de parlamentari francezi, majoritatea de stânga, au trimis luni o scrisoare prim-ministrului Elisabeth Borne, cerându-i "să facă tot posibilul" pentru a permite "evacuarea jurnaliştilor AFP blocaţi în Fâşia Gaza".

Israelul a impus un asediu total asupra teritoriului palestinian din 9 octombrie, la două zile după atacul Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.