Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken divulgă totul despre liderul de la Kremlin: Recentele acţiuni ale Rusiei în Ucraina, un alt semn al 'disperării' lui Putin

The Wall Street Journal
Antony Blinken

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a calificat recentele atacuri ruse în Ucraina drept un alt semn al "disperării" președintelui rus, Vladimir Putin.

În cadrul unui interviu acordat jurnalistului George Stephanopoulos, difuzat miercuri la emisiunea "Good Morning America" de la postul de televiziune ABC și citat de Rador, Blinken a mai spus că ultimele demersuri ale lui Putin au fost "destul de aproape" atunci când Stephanopoulos a întrebat dacă Putin se pregătește pentru un "război total". Întrebat dacă președintele rus acționează rațional, Blinken a răspuns că "obiectivele lui Putin nu sunt raționale".

"I-am transmis foarte clar preşedintelui Putin în mod direct și privat care ar fi consecințele grave ale oricărei utilizări a armelor nucleare", a spus Blinken, întrebat despre posibila folosire a armelor nucleare împotriva Ucrainei. "În acest moment, nu vedem motive pentru a ne modifica propria postură nucleară", a adăugat secretarul de stat.

În legătură cu decizia recentă a Arabiei Saudite și a OPEC+ de a reduce producția de petrol, Blinken a afirmat că aceasta "ajută la umplerea buzunarelor lui Putin", adăugând că acum este "exact momentul greșit pentru angrenarea în scăderi ale producţiei". "Nu a existat niciun motiv pentru a adopta decizia în acel moment", a afirmat Blinken, însă a recunoscut totodată: "Avem o multitudine de interese cu Arabia Saudită".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.