Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken încearcă să ajute cetățenii americani blocați în Fâșia Gaza să părăsească zona prin punctul de trecere Rafah din Egipt

playtech.ro
Antony Blinken

Secretarul american de stat Antony Blinken a purtat discuţii, la Cairo, cu preşedintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, despre care era de aşteptat să se concentreze asupra redeschiderii punctului Rafah de trecere a frontierei, informează Rador Radio România.

Egiptul a rezistat presiunilor de a o redeschide, chiar şi după ce Israelul a cerut unui număr mai mare de un milion de palestinieni din Fâşia Gaza să se deplaseze spre sud. Numeroşi israelieni, ca şi liderii americani, doresc restabilirea palestinienilor în Peninsula egipteană Sinai, ca soluţie la conflictul dintre israelieni şi palestinieni. Preşedintele el-Sisi a respins fără echivoc această idee.

Blinken doreşte ca cetăţenii americani blocaţi în Fâşia Gaza să iasă prin punctul de trecere a graniţei Rafah, dar Cairo a condiţionat acest lucru printr-un acord formal de trecere în siguranţă a ajutoarelor umanitare. Israelul bombardase punctul de trecere pe partea palestiniană şi a ameninţat că va ataca opt convoaie. Preşedintele el-Sisi, care speră să obţină un al treilea mandat în alegerile prezidenţiale din decembrie, este conştient de asemenea de furia publică din ţara lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.