Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken, sprijin pentru omologul său turc, Melvut Cavusoglu - Video

Al Jazeera
Antony Blinken

Secretarul de stat american, Antony Blinken, i-a transmis omologului său turc, Mevlut Cavusoglu, să comunice ce pot face Statele Unite pentru a ajuta ţara puternic afectată de cutremur, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, informează Reuters, citat de Agerpres.

Şeful diplomaţiei americane a vorbit la telefon cu ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu în urma cutremurului soldat cu 2.379 de morţi şi 14.483, conform celui mai recent bilanţ oficial.

"A fost foarte important ca secretarul (de stat) să vorbească cu omologul său, ministrul de externe Cavusoglu, în primă instanţă pentru a transmite condoleanţe şi pentru a clarifica... că orice am putea furniza Turciei, de care are nevoie, ar trebui să folosească telefonul şi să ne anunţe", a spus Price.

Fonduri disponibile pentru a ajuta Turcia

Antony Blinken a cerut luni dimineaţa conducerii Departamentului de Stat să identifice ce fonduri ar putea fi disponibile pentru a ajuta Turcia şi ONG-urile care lucrează pe teren în Siria, a spus Price.

Washingtonul a desfăşurat o echipă de asistenţă în caz de dezastre şi este în proces de desfăşurare a două echipe de căutare şi salvare urbană din Virginia şi California, care ar urma să aibă, fiecare, 79 de membri, a declarat Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

De asemenea, consulatul SUA din oraşul Adana, situat în sudul Turciei, va găzdui alte persoane care lucrează la eforturile de salvare, a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.