Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenamente ieşite din comun în Mediterana pentru contracararea unor ameninţări 'complexe'

digi24
Crimeea marea neagra flota rusă nave

Marina naţională franceză şi circa 6.000 de militari din cinci ţări aliate din cadrul NATO urmează să finalizeze vineri un exerciţiu ieşit din comun în Marea Mediterană destinat contracarării unor ameninţări "complexe" şi "reînarmării în marş forţat" a unor ţări, a explicat joi şeful Statului Major al Forţelor navale franceze, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Portavionul cu propulsie nucleară francez Charles-de-Gaulle s-a aflat în centrul acestui antrenament denumit "Polaris 21", care s-a desfăşurat timp de 15 zile într-o zonă ce se întinde de la coastele franceze până în Sardinia (Italia) şi Insulele Baleare (Spania).

Citește și: Ex-demnitarul Costoiu RUPE TĂCEREA la ICCJ - A indicat-o pe Ecaterina Andronescu drept...

Aproximativ 6.000 de militari francezi, spanioli, greci, italieni, britanici şi americani au participat la respectivele manevre, destinate adaptării echipelor, în special, înaintea unei noi misiuni a portavionului francez ce va avea loc în februarie "probabil în Mediterana", a indicat amiralul Pierre Vandier, şeful Statului Major al Forţelor navale franceze.

"La ora actuală, mediul maritim se confruntă sau se va confrunta cu atacuri submarine, cibernetice, spaţiale" pe lângă atacurile navale clasice, a explicat amiralul francez jurnaliştilor prezenţi pe portavionul Charles-de-Gaulle.

Dacă timp de 20 de ani cele mai multe conflicte au avut loc în principal pe uscat, precum în Siria, Irak sau Libia, de acum forţele navale din Mediterana sau din Pacific "sunt pe cale să se echipeze în marş forţat", a adăugat amiralul francez, menţionând că marina chineză s-a triplat în ultimii zece ani şi în prezent depăşeşte dimensiunea US Navy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.