Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenorul campioanei CFR Cluj nu este interesat de locul I: 'O să mă asigur că nici jucătorii nu vor avea focusul pe locul I'

www.agerpres.ro
Edi Iordănescu

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Edward Iordănescu, a declarat că nu este interesat ca elevii lui să urce pe locul I în clasament în acest moment, ci doar să câştige meciul cu Astra Giurgiu.

"Un joc dificil, foarte dificil pentru noi, pentru că Astra este o echipă rănită şi este o echipă care are mijloacele necesare să producă jocuri bune şi foarte bune. Astra a fost o constantă în play-off an de an, traversează o perioadă mai puţin fastă în această perioadă a campionatului, au nevoie foarte mare de puncte şi sunt sigur că vor veni aici şi vor da totul. La Astra sunt jucători care fac parte din circuitul echipei naţionale şi asta ne pune în gardă.

Sincer, pe mine nu mă interesează locul I şi o să mă asigur că nici jucătorii nu vor avea focusul pe locul I, ci pe cele trei puncte puse în joc.

Mă interesează cele trei puncte puse în joc, pentru că aşa completăm în continuare punctajul în clasament. O poziţie în momentul de faţă nu poate fi decât ceva temporar. Mă interesează la ultima etapă să fim pe primul loc şi să câştigăm campionatul. Focusul nostru trebuie să fie strict pe cele trei puncte de care avem mare nevoie. E posibil ca în perioada următoare să luăm în calcul şi alte prelungiri (n.r. - după cele ale lui Deac şi Camora), pentru că mai sunt şi alţi jucători care fac obiect de interes pentru CFR.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Dar o luăm pas cu pas. Vom apela în perioada următoare la un sistem de rotaţie, în sensul de a aduce prospeţime echipei, să aducem energie echipei, pentru că jucând din trei în trei zile este foarte greu să ducem cu un prim 11 standard. (n.r. - despre jucători noi)

Sunt zi de zi în dialog cu conducerea, cu preşedintele, am discutat în sensul acesta şi cu patronul, care este aproape şi l-am simţit foarte aproape lângă mine, lângă staff-ul meu, lângă echipă. Şi dânsul este conştient că avem nevoie să ne completăm, nu mult, pentru că eu nu-mi doresc mai mult de un jucător, maxim doi. Nu îmi doresc pentru că nu este nevoie în acest moment, avem un vestiar bun şi poziţiile în mare parte acoperite, dar au plecat nişte jucători şi trebuie să avem soluţii. Dânsul mi-a spus că este sută la sută lângă mine, la fel şi preşedintele, căutăm împreună, căutăm soluţii.

Din păcate, până în acest moment nu că cineva nu a vrut, problema a fost că nu am găsit ce ne trebuie sau ce am găsit nu a fost accesibil din diverse motive. Îmi doresc doi jucători, şi unul este OK dacă este ceea ce trebuie, dar prefer să nu ne grăbim. Ne trebuie un mijlocaş de cosntrucţie, de creativitate. Dacă aş şti că Deac şi Păun, pe care i-am folosit pe poziţiile de inter, ar fi mereu valizi şi la sută la sută, nu aş mai cere nici acel jucător, pentru că ei pot aduce la mijloc ceea ce caut eu, ceea ce echipa are nevoie. Dar sunt jocuri multe, există oboseală, suspendări şi avem nevoie de soluţii în orice moment", a declarat Iordănescu, într-o conferinţă de rpesă.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

El spune că echipa Astra nu ar trebui exclusă din Liga I după scandalul de dopaj în care sunt implicaţi jucătorii Alexandru Ioniţă, Takayuki Seto şi Kehinde Fatai.

"Pe cei trei jucători care sunt în situaţia aceasta neplăcută îi cunosc foarte bine şi eu girez pentru ei, ca seriozitate şi caractere. Sunt băieţi de caracter, au făcut o greşeală, au fost naivi, cineva care face un astfel de gest nu se duce, îl face şi singur se expunem cum au făcut ei, trei. Au greşit, au fost inconşienţi, aceasta este realitatea, dar girez pentru caracterul lor, pentru profesionalismul lor. Nu iau apărarea clubului Astra pentru că am fost acolo şi am trăit o perioadă foarte frumoasă acolo, cu performanţe şi am construit împreună o echipă de la zero, care a produs rezultate în continuiare, dar eu cred că Astra nu ar trebuie să sufere atât timp cât nu a fost la curent cu ceea ce s-a întâmplat. Ar fi o lovitură pentru întreg fotbalul românesc, nu numai pentru Astra, ca Astra să fie exclusă. Astra a făcut performanţe pentru fotbalul românesc, pentru România în trecut, în cupele euroepene şi haideţi să fim cu toţii solidari cu situaţia de acolo! Astra nu are ncio vină cu ceea ce s-a întâmplat cu cei trei", a spus antrenorul.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: 'Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu'

Meciul CFR Cluj - Astra Giurgiu este programat, joi, de la ora 20.00, în etapa a XIX-a a Ligii I.

Lider în clasament este FCSB, cu 42 de puncte din 19 meciuri, echipă urmată de CFR Cluj (18 jocuri), cu 40 de puncte, CS Universitatea Craiova, cu 36 de puncte, şi de Sepsi Sfântu Gheorghe, cu 32 de puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.