Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antreprenorii pot să acceseze granturile pentru investiții începând de vineri

Inquam Photos / Octav Ganea
ion stefan

Autoritatea de Management POR este pregătită ca vineri să publice pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) apelul de proiecte care dă posibilitatea antreprenorilor să acceseze granturile pentru investiţii, a afirmat ministrul Ion Ştefan, relatează Agerpres.

"Astăzi în şedinţa de guvern am îndeplinit una dintre măsurile prevăzute în Planul naţional de relansare economică, şi anume, în Monitorul Oficial numărul 684 a fost publicat Ordinul 3685 în care se dă posibilitatea antreprenorilor să acceseze granturile pentru investiţii. Acest apel de proiecte este un apel nou, valoarea nerambursabilă a acestor proiecte este între 1,5 milioane şi 6 milioane de euro, se adresează IMM-urilor, iar în cadrul acestor proiecte putem finanţa construire, modernizare, extinderi de spaţii, producţie şi prestării servicii. Autoritatea de Management POR este pregătită ca mâine să publice pe site-ul ministerului acest apel de proiecte, deci, de mâine antreprenorii pot studia şi pot pregăti proiecte", a declarat Ion Ştefan (foto), joi, în cadrul şedinţei de guvern.

El a făcut prezentarea întrebat fiind de premier care este stadiul lansării apelului de granturi pentru investiţii în cadrul Programului Operaţional Regional Măsura 2.1 şi 2.2.

Întrebat de şeful Executivului care este situaţia în privinţa supracontractării pentru granturile între 50.000 şi 200.000 de euro şi între 200.000 de euro şi 1 milion de euro aferente Măsurii 2.1 şi 2.2, ministrul Dezvoltării a precizat: "Pentru acest apel de proiecte avem o finanţare de 550 de milioane de euro, iar celelalte două apeluri de proiecte, care au fost finalizate, încheiate, se derulează în felul următor: în cadrul apelului pe 2.1, unde au fost depuse 2.465 de proiecte, au rămas, cu o valoare de 387 de milioane, din acestea doar 2.067 de proiecte cu o valoare de 327 de milioane au trecut de prima evaluare".

"Din aceste proiecte, în cadrul AMPOR, au ajuns 125 de proiecte pentru a fi semnate aceste contracte cu o valoare de 20,69 de milioane de euro. Tot acest apel de proiecte pe 2.1 are o finanţare de 130 de milioane de euro, aşa cum ne-am angajat prin programul de investiţii. Mai avem, cum spuneţi şi dumneavoastră, un alt apel de proiecte 2.2 de data aceasta, cu un sprijin financiar între 200.000 de euro şi un milion de euro, apel de proiect care s-a încheiat pe 4 iulie. Au fost depuse 1.995 de proiecte cu o valoare de 1,357 miliarde. Noi am alocat pentru acest apel de proiect doar 450 de milioane de euro", a explicat Ştefan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.