Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anul 2023 în cifre. Galațiul, investiții de 1,3 miliarde de lei / Foto

spitalul de copii galati

Anul 2023 în cifre. Galațiul, investiții de 1,3 miliarde de lei

La final de an, municipalitatea gălățeană trage linie și adună nenumărate. Investițiile-record din sistemul de educație, 10 unități școlare fiind co11 mplet modernizate, se completează de minune cu proiectele de pe urma cărora vor beneficia alte 25 de unități de învățământ.

În plus, este în derulare un proiect important cu finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de aproximativ 16,8 milioane de euro. S-a ajuns astfel la un total de 17 grădinițe, școli și licee modernizate, anul 2023 aducând și o zonă centrală modernă, după ce au fost finalizate lucrările și la Aleea de la P-uri, un spațiu pe care cetățenii orașului de la Dunăre îl frecventează deja. Și Parcul Carol a fost adus la noi standarde, iar pentru prima dată orașul are și Parc de aventură.

Conform bilanțului Primăriei Galați, la Spitalul pentru Copii a fost construit un nou compartiment pentru primirea urgențelor, la Spitalul de Psihiatrie un nou ambulatoriu, iar în cartierul Dunărea a fost deschis un centru medical de permanență.

Se vorbește în analiza instituției și despre 34 de proiecte de investiții în valoare de peste 150 de milioane de lei. Alte 40 de proiecte de 400 de milioane de lei se află în derulare, iar prin PNRR s-au semnat 67 de contracte de aproape 800 de milioane de lei. Pe scurt, Galațiul se bucură la final de 2023 de investiții de 1,3 miliarde de lei, o cifră nu foarte ușor de atins. „Sunt convins, după acest an foarte bun, că 2024 va fi și mai bun. Dezvoltarea orașului va continua, dovadă fiind faptele concrete de anul acesta care vor avea un ecou și mai mare în anul care urmează. Le mulțumesc gălățenilor și echipei din Primărie, abia aștept să vină 2024!”, afirmă Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului.

Important de precizat ar fi că 2023 a însemnat și relansarea municipiului din punct de vedere al investițiilor private. În Zona Liberă sunt aproape 40 de contracte de concesiune și 11 de închiriere, iar lucrările au continuat la noua cale ferată cu ecartament larg. De asemenea, au fost stabilite coordonatele pentru ridicarea fabricii de baterii pentru mașinile electrice. În plus, s-au semnat și primele contracte pentru viitoare investiții la Parcul Industrial.

Galațiul, premiat la nivel național ca Best Smart City, Best Electric City sau cu Trofeul pentru transport public sustenabil, a avansat și în domeniul transportului public: în acest sens, a fost semnat contractul de achiziție pentru primele 20 de autobuze electrice noi, cu fonduri prin PNRR, și vor urma încă 42 de mijloace de transport noi.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.