Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț apocaliptic: Rusia va pieri

rusia arm

Fostul oligarh şi opozant rus Mihail Hodorkovski şi-a exprimat vineri convingerea, în presa rusă, că actualul conflict din Ucraina va duce Rusia la pieire, după modelul invaziei sovietice din Afganistan, care a declanşat prăbuşirea URSS, informează AFP.

'Invazia din Afganistan a început în cel de-al 15-lea an al regimului Brejnev (secretarul Partidului Comunist sovietic - n.r.), cea din Crimeea şi Donbas are loc în cel de-al 15-lea an al regimului Putin', scrie Hodorkovski într-un articol publicat în cotidianul financiar rus Vedomosti.

'În loc să se consacre teritoriilor lor giganteşti, aceşti şefi de stat au decis să cucerească şi mai multe teritorii, şi au plătit scump', afirmă opozantul rus, făcând o paralelă între invazia trupelor sovietice în Afganistan, în 1979, şi conflictul ce opune din luna aprilie armata ucraineană şi rebelii proruşi din estul Ucrainei.

Rusia este în mod regulat acuzată de Kiev şi Occident că îi înarmează pe separatiştii proruşi din această parte a Ucrainei şi că şi-a desfăşurat aici trupe regulate. Moscova dezminte orice implicare în conflict.

'Războiul este rezultatul natural al dezvoltării sistemului economic pus în funcţiune de Vladimir Putin timp de zece ani', susţine Hodorkovski, potrivit căruia preşedintele rus va fi dat jos de la putere 'în următorii zece ani'.

După zece ani de închisoare, Hodorkovski, care a fost o perioadă cel mai bogat om din Rusia, înainte de a fi arestat în 2003 'pentru furt prin escrocherie la scară mare' şi 'evaziune fiscală', estimează că detenţia sa a fost o pedeapsă pentru că i s-a opus lui Putin.

Potrivit opozantului rus, care locuieşte în prezent în Elveţia, 'atunci când persoane se află prea multă vreme la putere, ele încep să depăşească toate limitele, cele ale bunului simţ şi frontierele ţărilor vecine', scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.