Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț CRUCIAL făcut de premierul May pentru toți românii din Marea Britanie: Renunță la o taxă importantă

Agerpres
Theresa May

Guvernul britanic va elimina taxa de 65 de lire sterline percepută cetăţenilor comunitari care solicită statutul de rezident permanent ("settled status"), a anunţat luni premierul Theresa May, citată de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că această taxă va fi eliminată începând din data de 30 martie, când va demara efectiv procesul de legalizare a statutului cetăţenilor comunitari care doresc să rămână în Regatul Unit după Brexit. Cei care până atunci vor fi plătit deja această taxă în faza preliminară a acestui proces, lansată luni, urmează să primească banii înapoi.

În Regatul Unit trăiesc în prezent aproape 3,5 milioane de cetăţeni ai altor state din Uniunea Europeană. Aceştia trebuie să solicite statutul de rezident permanent (aşa-numitul "settled status") pentru a putea munci în continuare în ţară şi pentru a beneficia de asistenţa socială, după ce Marea Britanie nu va mai fi membră a UE.

Guvernul britanic a lansat luni aplicaţia mobilă cu ajutorul căreia cetăţenii europeni stabiliţi în Regatul Unit pot solicita reşedinţa permanentă după Brexit.

Citește și: Vladimir Putin este DISPERAT: Lovitura OFICIAL pe care a primit-o chiar de la o instituție de stat

Utilizatorii trebuie să îşi fotografieze paşapoartele biometrice şi faţa pentru a-şi confirma identitatea. Apoi sunt direcţionaţi spre un site de Internet unde îşi înregistrează adresa şi îşi pot da acordul pentru verificarea situaţiei fiscale, pentru confirmarea adresei. Ei trebuie să îşi declare cazierul judiciar, iar condamnările pentru infracţiuni grave pot duce la respingerea cererilor de reşedinţă.

Aplicaţia nu funcţionează deocamdată şi pe iPhone, dar sunt în curs negocieri cu Apple pentru a permite şi accesul utilizatorilor telefoanelor respective. Testarea s-a făcut în noiembrie şi decembrie cu datele a 30.000 de persoane. Home Office (Ministerul de Interne) a anunţat primele rezultate: 81% din cereri au fost rezolvate în maximum o săptămână, iar circa 10% au rămas nesoluţionate la trei săptămâni după încheierea testului. Niciun dosar nu a fost respins. Pentru a face faţă activităţii, au fost angajate 1.900 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.