Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ de la DNA: Este vizat șeful Serviciului Permise auto Giurgiu

breaking news

Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de Mihail Predescu, şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată. 

Printre obligaţiile impuse de controlul judiciar, el are interdicţia de a-şi exercita profesia de ofiţer de poliţie la SPCRPCIV Giurgiu.

Dezertare RĂSUNĂTOARE din Coreea de Nord


Procurorii anticorupţie îl acuză că, în perioada 5 noiembrie - 14 decembrie 2015, în calitatea de ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar-şef şi şef al serviciului respectiv, a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (denunţător), astfel încât să faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane şi a intervenit sau a lăsat să se înţeleagă că va interveni în acest scop la poliţiştii examinatori din subordine. 

"La 22 decembrie 2015, Predescu a primit suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane. În iulie 2016, el a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovării altor două persoane la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, lăsând să se înţeleagă că va interveni pe lângă alţi examinatori, subordonaţi ai săi, în acest scop. La 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiaşi instructor auto", se arată într-un comunicat al DNA.

Protest EXTREM în cartierul Militari / FOTO


Sursa citată precizează că, în perioada august - septembrie 2015, Mihail Predescu, în calitate de examinator, a acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru două persoane, iar pentru acest serviciu, în luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri şi de servicii patrimoniale din partea instructorului în valoare de aproximativ 900 de lei. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Mihail Predescu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la DNA ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată schimbarea locuinţei, să se prezinte la IPJ Giurgiu conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, să nu se apropie de persoanele menţionate în ordonanţă şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale, să nu exercite profesia de ofiţer de poliţie la SPCRPCIV Giurgiu, în îndeplinirea căreia a săvârşit infracţiunile. 

"Inculpatului Predescu i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", subliniază DNA. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.