Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț dur pentru toți românii: De mâine intră în vigoare un nou VAL DE SCUMPIRI

www.agerpres.ro
bani, lei, monede, bancnotă

Facturile la energie electrică şi gaze, precum şi preţul carburanţilor la pompă se vor majora din nou de la 1 octombrie, ceea ce va produce un val de scumpiri în lanţ pentru cele mai multe produse şi servicii, în special pentru alimente, toate acestea concomitent cu creşterea ratelor la bănci.

În ceea ce priveşte preţul energiei electrice, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a decis că, de la 1 octombrie, va exista o majorare pentru consumatorii casnici de 0,03 lei/kWh. Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, a explicat, pentru Agerpres, că aceasta înseamnă o scumpire cu 3,45 lei pe lună pentru un consum mediu de 100 kWh.

Citește și: Veste teribilă pentru șoferii români: Cum vor plăti mai mult, conform noii taxe auto pregătită de Guvern

Totodată, vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, a anunţat că preţul gazelor pentru consumatorii casnici va creşte, în medie, cu 6% în al patrulea trimestru al anului. Comitetul de reglementare al reglementatorului nu a aprobat încă această decizie, care ar urma să fie luată săptămâna viitoare.

În plus, Guvernul a decis majorarea accizei la carburanţi cu 0,16 lei pe litru de la 15 septembrie, urmând ca o creştere similară să aibă loc de la 1 octombrie, aşa că ziua de duminică vine şi cu o nouă scumpire la pompă.

Totodată, ratele la bănci ale românilor vor creşte şi ele, odată cu nivelul ROBOR, rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.