Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț important al cercetătorilor în privința temutului virus herpetic

analize medicale

Cercetătorii australieni consideră ca au spart codul care ar putea duce la ținerea sub control a temutului virus herpetic, care provoacă pe nepregătite inflamații recurente, informează agenția de presă Xinhua.

Virusul herpes simplex (HSV) este cunoscut pentru că rămâne latent în celulele nervoase ale unei persoane infectate mult timp după ce orice inflamație s-a vindecat, iar oamenii de știință de la Australian National University (ANU) au descoperit că genele herpetice încearcă în mod constant să re-energizeze infecția.

Profesorul David Tscharke de la ANU a declarat agenției de presă Australian Associated Press (AAP) că oamenii de știință înțelegând acum cum se comportă gena, pot începe activitatea de țintire a stopării infecției care afectează la nivel global până la 70 la sută dintre persoanele de până în 50 de ani.

"Dacă virusul ar rămâne latent pentru totdeauna ar fi un lucru foarte bun pentru că, evident, nu s-ar produce leziuni recurente", a declarat Tscharke miercuri.

"În cazul în care oamenii dobândesc această infecție la ochi aceasta este deosebit de supărătoare, deoarece infecțiile recurente produc cicatrici pe cornee, astfel încât, mai multe evenimente pot provoca orbirea", a afirmat sursa citată.

El a menționat că până acum nu au existat progrese în distrugerea permanentă a virusului herpetic, dar această nouă descoperire ar putea accelera dezvoltarea unui tratament permanent.

În prezent nu există nici un tratament pentru infecția cu virusul herpetic, ci mai degrabă niște soluții antivirale care tratează simptomele acesteia. În ciuda tratării simptomelor, genele încearcă în mod continuu să forțeze reapariția leziunilor.

În jur de 3,7 miliarde de oameni sub 50 de ani au HSV-1 — tulpina herpetică care provoacă inflamații oculare și orale, în timp ce un procent estimat la 417 milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 15-29 de ani din întreaga lume sunt infectate cu HSV-2 sau herpesul genital, menționează agenția Xinhua.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.