Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț INCENDIAR al unui parlamentar din Opoziție: S-ar putea să avem surprize la Senat. Mai mulți senatori ai Puterii vor vota moțiunea

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament

Senatorul PNL Florin Cîțu a anunțat, vineri, după depunerea moțiunii de cenzură, că negocierile Opoziției cu parlamentarii PSD și UDMR vor continua "până în ultimul moment", precizând că există un grup important de senatori ai Puterii care doresc să voteze această moțiune, potrivit Mediafax.

„Este o moțiune de cenzură pe care eram obligați să o depunem având în vedere starea în care această guvernare a dus România, dar mai ales având în vedere viitorul sumbru pe care îl întrevedem dacă această guvernare rămâne în România. (...) În România avem grupări politice care spun că respectă valorile europene, respectă tot ce înseamnă să fii european și se mândresc să fac parte din UE. Totuși la ei acasă susțin o coaliție care a distrus România în ultimii ani de zile. Dacă respectăm valorile europene, trebuie să votăm această moțiune și să trimitem această guvernare acasă”, a declarat senatorul PNL, Florin Cîțu.

Citeste si CCR începe anul în forță: Curtea va dezbate o OUG importantă, la sesizarea lui Klaus Iohannis

Liberalul a adăugat că a purtat discuții cu 10 senatori de la Putere în vederea susținerii moțiunii de cenzură.

„Și colegi de la PRO România au semnat acest document. Avem și semnăturile lor. În al doilea rând, vreau să vă spun că discuțiile continuă până în ultimul moment cu parlamentarii de la PSD și UDMR și vă spun că există pentru prima oară la Senat un grup important de senatori care dorește să voteze această moțiune. S-ar putea să avem surprize mai mult ca sigur de la Senat unde mai mulți senatori vor vota această moțiune. (..) Sunt mai mulți de 10 nume cu care am vorbit eu. Încă negociem. Eu v-am spus la Senat. Vom discuta cu toate partidele până în ultimul moment”, a punctat Cîțu.

Cât privește alternativa de guvern a Opoziției dacă executivul Dăncilă va pica în Parlament, senatorul PNL a precizat că premierul, miniștrii și programul de guvernare se negociază după votul pe moțiunea de cenzură.

„Nu este un atac la nimeni.( la UDMR -n.r) (..) Este doar o întrebare pe care ar trebui să și-o pună. Dacă în Europa faci parte dintr-o familie liberală sau care respectă valorile europene și aici susții un guvern care distruge România și o îndepărtează de UE, ar trebui să vezi unde sunt valorile. Despre cele trei întrebări (ale președintelui UDMR cu privire la un nou Guvern - n.r.) PNL a prezentat ieri o alternativă la buget. Este o alternativă a PNL care poate să fie augumentată cu soluțiile care vin de la colegii cu care facem guvernarea pentru că suntem conștienți că PNL nu va guverna singur. Deja avem un buget pe care cei de la UDMR pot să-l studieze care sunt prioritățile. Referitor la premier, nu am spus niciodată care o să fie premierul. Totul se negociează după votul de la moțiune. La fel și miniștrii, la fel, aceștia se vor negocia după ce se va face votul”, a mai spus Florin Cîțu.

De altfel, senatorul PNL a punctat că „acel cabinet, referindu-se la viitorul guvern în cazul în care Executivul Dăncilă nu trece de moțiunea de cenzură, poate include și membri UDMR.

„E foarte trist că acum, în an centenar, avem cu siguranță cel mai slab Guvern al României din ultimii nu 20 de ani, poate din ultimii 100 de ani. Un Guvern care nu guvernează, un Guvern care este folosit de Liviu Dragnea pentru a-și folosi influența în partid. Au schimbat până acum cred că 70 și ceva de miniștri. Avem ministere la care sunt 6-7 miniștri schimbați în doi ani de zile. Țara nu poate să meargă așa înainte, avem un deficit bugetar record, avem inflație, țara nu este guvernată. Nu este nicio țară în lume, în Europa, în care cetățenii să stea în fiecare zi cu ochii pe Guvern să vadă dacă dă sau nu ordonanță pe amnistie și grațiere. Astea sunt puține dintre motivele pe care le veți regăsi în această moțiune de cenzură. Acest Guvern trebuie să plece. Cu siguranță sunt oameni mult mai buni care pot conduce țara”, a precizat și deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Deputatul PMP Robert Turcescu consideră că depunerea moțiunii de cenzură reprezintă startul „unei Opoziții unite”. „Putem denumi această acțiune ca fiind startul opoziției unite, deși noi am mai colaborat de-a lungul timpului depunând sesizări la CCR. Vă rog să vă uitați la numărul de semnături și din altă perspectivă. E vorba de un corp politic care are în spate un corp social care aștepta de la noi depunerea unui astfel de document, pentru că este un document complet și complex care radiografiază nenorocirile făcute în ultimii ani de coaliția de guvernare. Ar fi foarte important ca la momentul votului în Parlament pe moțiunea de cenzură, să nu numărați doar voturile celor care sunt de acord cu aceasta, trebuie numărate și afișate voturile și numele celor care nu vor vota această moțiune de cenzură. Ei vor fi responsabili pentru ceea ce se va întâmpla în continuare în România”, a declarat Robert Turcescu.

În total, 163 de parlamentari au semnat textul moțiunii de cenzură pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă. Este vorba de 68 deputați liberali, 25 senatori liberali, 27 de deputați de la USR, 12 senatori de la USR, 12 deputați PMP, șase parlamentari neafiliați și 13 parlamentari Pro România. În moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României”, Opoziția critică legile justiției. De asemenea, opoziția îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că nu a respectat programul de guvernare asumat la începutul mandatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.