Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț îngrijorător: România, mandat dificil la președinția UE

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Pro România Laurențiu Rebega, membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, a anunțat pe pagina sa de socializare că ”dacă acordul (cu Marea Britanie, n.red.) nu se va finaliza, România va avea un mandat extrem de dificil la președinția Consiliului Uniunii Europene”. Rebega crede că premierul britanic Theresa May a câștigat aseară o bătălie, dar nu și războiul.

”Și atunci? Ne întoarcem la varianta unui Brexit „No Deal” (fără un acord)? Astrele și evenimentele nu par să țină cu șefa guvernului. Prezentat cu „jocuri de lumini și artificii”, Acordul pe Brexit naște rivalități puternice. Nota de plată de azi cuprinde 4 miniștri demisionari, o dezbatere dezastruoasă în Camera Comunelor, 43 de scrisori de neîncredere ale parlamentarilor conservatori, o posibilă debarcare a lui May, printr-un vot de neîncredere și prăbușirea lirei sterline”, descrie europarlamentarul Pro România situația din Marea Britanie.

Rebega mai observă că ”în timp ce lipsa unei „frontiere dure” între Irlanda de Nord și Republica Irlanda aduce bucurie la Dublin, ministrul britanic pentru Brexit declară că tratatul „amenință integritatea Marii Britanii” și nu respectă „promisiunile” făcute țării la ultimele alegeri. Cea mai răsunătoare demisie este cea a lui Dominic Raab, cel de-al doilea ministru pentru Brexit care demisionează, primul fiind David Davis, care a respins și el Planul May”.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.