Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANUNȚ șoc de la Londra - Avem numărul necesar de voturi să trecem Acordul BREXIT!

camera-comunelor-1 anglia

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a transmis că Guvernul lui Boris Johnson are numărul de voturi necesare în Camera Comunelor pentru a putea adopta acordul privind Brexit, negociat cu liderii Uniunii Europene, relatează site-ul postului BBC preluat de mediafax.

Vezi și: Laura Codruţa Kovesi, desfiinţată în 'The Telegraph': 'Procuror stalinist. Cel mai nepotrivit candidat. UE şi-a încălcat propriile reguli privind etica'

Oficiali ai Executivului de la Londra au transmis duminică că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie, în pofida scrisorii formale trimise de premierul britanic Boris Johnson, prin care cere o nouă amânare pentru Brexit, dat fiind faptul că sâmbătă Camera Comunelor a aprobat amendamentul Letwin care impune amânarea procesului Brexit.

Dominic Raab și-a exprimat încrederea în faptul că vor exista sufienți membri ai Parlamentului britanic care să voteze, în cadrul ședinței de săptămâna viitoare, acordul negociat cu Uniunea Europeană, asigurând astfel ieșirea statului britanic din Blocul comunitar la data stabilită, pe 31 octombrie.

Partidul Laburist va sprijini demersurile de supunere a acordului la un referendum, a declarat ministrul de Externe.

Deputatul independent Oliver Letwin şi colegul laburist Hilary Benn au propus un amendament care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Acesta a fost votat sâmbătă de membrii Parlamentului de la Londra, obținând 322 de voturi pentru și 306 împotriva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.