Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț OFICIAL al CNA: De ce s-a decis SUSPENDAREA emisiei Realitatea TV

romaniatv.net
realitatea tv

Realitatea TV trebuie să-și oprească emisia obișnuită pentru 10 minute, joi, între orele 19.00 și 19.10, potrivit unei decizii luate marți de CNA, care a sancționat postul TV pentru modul în care a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018.

Consiliul Național al Audiovizualului a adoptat sancțiunea cu șase voturi pentru din nouă, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Herjeu, unul dintre membrii CNA care nu au susținut decizia luată.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aveți mai multe modalități de plată a amenzilor rutiere

Decizia a fost luată în baza paragrafului 2 din articolul 3 al Legii Audiovizualului nr 504/2002: "Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

De asemenea s-au luat în considerare paragrafele 4 și 5 din articolul 40 din Codul de reglementare al audiovizualului: "(4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea. (5) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă". A fost indicat și punctul 1 al articolului 34 din același document, "orice persoană are dreptul la propria imagine".

Citește și: Antena 1 dă iar lovitura! Lider în audiențe! Pro TV și Kanal D la pământ

Au contat în decizia CNA și subpunctele a și b de la primul punct al articolului 64 din Cod, privind "a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii" și "b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă".

Rareș Bogdan a comentat pe Facebook: "Fără precedent, au decis suspendarea emisiei! Astăzi 15 ianuarie 2019 - Ora 10.15 - 13.00, Ședință CNA! Abuz fără precedent. Nu am crezut că voi trăi așa ceva!".

Citește și: Atenție! Ce se va întâmpla în 2019 cu cumpărarea vechimii în muncă

Potrivit jurnalistului, decizia vine ca urmare a emisiunii postului din timpul protestelor din vară: "Din cauza relatărilor din data de 10 august, noaptea de 10/11 august si perioada 11-15 august..... Se suspendă emisia RealitateaTv. Acum pentru 10 minute in ziua de 17 ianuarie. Incredibil. Nu îmi vine să cred! Am fost acuzați de incitare la violență și dezinformare privind evenimentele din 10 august. Mi s-a spus că imaginea a ceea ce s-a întâmplat în 10 august a fost «viciată» de RealitateaTv și in special de către mine și invitații «Jocuri de Putere», Doru Mărieș, Oreste Theodorescu, Oana Stanciulescu, Grigore Cartianu. Nu îmi vine să cred, sunt pur și simplu șocat! 6 dn 11 au votat pentru întreruperea Emisiei la propunerea lui Radu Călin Cristea. Pe lângă suspendarea emisiei ne-au dat și o amendă de 15.000!".

Citește și: Moment de bucurie pentru Simona Halep. Câți bani a primit pentru calificarea în turul al doilea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.