Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț SURPRINZĂTOR: Vladimir Putin, premiat pentru PACE

twitter.com
putin

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat vineri crearea unui "Premiu internaţional Hugo Chavez pentru Pace", după numele predecesorului său la conducerea statului, în aceeaşi zi în care premiul Nobel pentru Pace fusese atribuit preşedintelui columbian Juan Manuel Santos, relatează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Erupţie spectaculoasă a unui vulcan din Japonia

"Acesta va recompensa pacea în Columbia, dacă ea se confirmă. Aşteptăm candidaturile celor care pot reprezenta pacea în Columbia cu scopul ca juriul să atribuie 'Premiul Hugo Chavez pentru Pace şi Suveranitatea Popoarelor' unor actori ai acestui acord de pace" între Bogota şi gherila marxistă FARC, a declarat Maduro în cadrul unei alocuţiuni publice în statul Barinas, din vestul ţării.

Noul premiu, a explicat conducătorul venezuelean, va fi decernat anual şi va fi atribuit încă din acest an "personalităţilor mondiale şi naţionale care s-au distins în lupta lor pentru pace, suveranitate şi independenţă".

Citeşte şi: O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele siriene

Acest anunţ intervine în ziua în care preşedintele Santos a primit premiul Nobel pentru Pace pentru că s-a pus de acord cu FARC în vederea încheierii unui conflict vechi de peste 50 de ani, deşi acordul a fost respins cu mică majoritate de populaţia columbiană în cursul unui referendum.

Guvernul venezuelean nu s-a exprimat încă oficial cu privire la atribuirea premiului Nobel preşedintelui Santos.

Referindu-se la discuţiile guvernului columbian cu anumiţi actori care îndemnaseră să se voteze "Nu" la referendum cu privire la acordul de pace, Maduro şi-a exprimat speranţa că protagoniştii vor găsi o soluţie "în săptămânile următoare".

Scandal cu tentă sexuală. D. Trump: "Poţi să le iei de părţile intime, poţi să faci orice!" VIDEO

Maduro a mai propus numele preşedintelui rus Vladimir Putin ca laureat al noului premiu, căci - potrivit lui - el este un "luptător pentru pace, pentru echilibrul lumii şi un constructor al lumii multipolare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.