Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul care poate duce la reînceperea războiului în Ucraina

putin porosenko

Kievul îşi va revizui angajamentele prevăzute în planul de pace pentru regiunile rebele din estul ţării, plan care a fost 'grav încălcat' prin organizarea duminică de alegeri în aceste teritorii, a declarat luni preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

'Aceste pseudoalegeri constituie o gravă încălcare a Protocolului de la Minsk din 5 septembrie' încheiat între Kiev şi separatişti, a afirmat Poroşenko într-un discurs către populaţia ucraineană, potrivit relatării AFP. El a promis 'revizuirea' planului de acţiune al Kievului şi în special 'suprimarea legii privind statutul special' pentru regiunile rebele, lege votată în cadrul acestui plan de pace.

Autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk din estul separatist au organizat duminică 'alegeri' legislative şi prezidenţiale, după ce au boicotat scrutinul desfăşurat la 26 octombrie în Ucraina. 

Europenii au calificat aceste alegeri ca 'ilegale şi nelegitime', făcând în acelaşi timp apel la Rusia să respecte 'unitatea' Ucrainei. Moscova a anunţat însă că 'respectă' rezultatele scrutinului şi a cerut Kievului să pună capăt ofensivei sale militare în estul Ucrainei, subliniind că noii lideri aleşi în cele două regiuni au de acum legitimitatea necesară pentru a angaja un dialog cu autorităţile ucrainene

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.