Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul lui Donald Trump a produs CUTREMUR în piață: prețul petrolului s-a prăbușit

Twitter
Donald Trump

Acţiunile şi preţurile petrolului au scăzut puternic după anunţul preşedintelui Donald Trump privind impunerea unor tarife suplimentare de 10% pentru importuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari, începând cu 1 septembrie, transmite Reuters.

Citește și: Liberalii trec la blesteme. Ludovic Orban: 'Să se aleagă praful și pulberea de PSD'

Războiul comercial prelungit dintre cele mai mari două economii ale lumii a provocat temeri legate de cererea de petrol.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,73%, S&P 500 cu 0,67%, iar Nasdaq Composite cu 0,55%. Indicele global MSCI a pierdut 0,55%.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 3,85 dolari, respectiv cu 6,38%, la 60,9 dolari pe baril. Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 7,39%, la 54,25 dolari pe baril.

”Preţurile petrolului au scăzut considerabil astăzi, în urma relaxării dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed) şi a anunţului preşedintelui Trump referitor la noile tarife care vor fi aplicate bunurilor chinezeşti”, a declarat John Kilduff, partener la firma Again Capital Management.

Preţurile au fost afectate la începutul şedinţei de tranzacţionare de reducerea dobânzilor de către Fed, miercuri, dar şeful băncii centrale a anunţat, contrar aşteptărilor, că măsura ar putea să nu fie începutul uneu serii lungi de reduceri pentru a proteja economia de slăbiciunea economiei mondiale.

Mesajul Fed a dus la redresarea dolarului, astfel că indicele dolarului a urcat joi la 98,93, cel mai ridicat nivel din ultimele 26 de luni. Aprecierea dolarului face ca preţul petrolului, denominat în monedă americană, să devină mai scump pentru deţinătorii de alte valute. Indicele dolarului a trecut pe un trend negativ după anunţul lui Trump.

Declinul cotaţiilor petrolului a avut loc după o scădere peste aşteptări a stocurilor de ţiţei din Statele Unite şi o producţie mai mică a OPEC în luna iulie, evoluţii care de obicei susţin preţurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.