Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul presei Kremlinului cu privire la Macron: Îl vom urmări

20 Minutes
Marine Le Pen si Emmanuel Macron

Russia Today (RT) şi agenţia de presă Sputnik, două mass-media ruse pro-Kremlin, intenţionează să-l dea în judecată pe candidatul centrist din alegerile prezidenţiale franceze, Emmanuel Macron, pentru acuzaţii de informaţii mincinoase, a anunţat vineri redactorul-şef al acestor două organe de presă, Margarita Simonian, informează AFP.

Citește și: Guvernul, veste uriașă pentru pensionari: decizie CRUCIALĂ

Citește și: ȘOC: Gigi Becali se RETRAGE din viața publică, după dezvăluirile în cazul Năstase

Citește și: Prima reacția a conducerii RCS&RDS, după lovitura primită de la DNA


"Ne-am săturat de minciunile lor. Îi vom urmări", a afirmat ea pe Twitter, fără a preciza la ce procedură intenţionează să recurgă cele două mass-media. 

În februarie, Emmanuel Macron a denunţat "atacuri repetate" asupra site-ului său de campanie venite dinspre Ucraina, precum şi propagarea unor zvonuri sau "afirmaţii defăimătoare" la adresa anturajului său de către site-urile publice ruseşti ale Sputnik şi RT în franceză. 

Purtătorul de cuvânt al lui Macron, Benjamin Griveaux, a acuzat direct Kremlinul, care "şi-a ales candidaţii" şi în mod concret pe Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional (extrema dreaptă), ce se va confrunta cu Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. 

Kremlinul a dezminţit categoric aceste acuzaţii, afirmând că nu a avut "niciodată intenţia de a se amesteca în treburile interne ale vreunei ţări". 

Macron a depus joi plângere împotriva rivalei sale de extremă dreapta Marine Le Pen, care a afirmat în timpul unei dezbateri televizate, miercuri seara, că el deţine un cont offshore în Bahamas. 

Anturajul lui Macron a declarat că informaţia a fost difuzată masiv de media apropiate de Sputnik şi RT şi de alte site-uri favorabile preşedintelui rus Vladimir Putin. Justiţia a declanşat joi o anchetă pentru a afla de unde provine acest zvon. 

Sputnik News a dezminţit vineri seara aceste acuzaţii, subliniind într-un comunicat că nu a publicat nimic asupra acestui zvon în timpul dezbaterii de miercuri seara şi doar a publicat a doua zi un articol cu privire la plângerea depusă de Macron. 

"Menţionarea Sputnik şi RT de cartierul general al lui Macron în contexul anchetei nu este deloc justificat. Este un exemplu notoriu de generare a unui fals care are drept obiectiv înşelarea încrederii cititorilor", notează Sputnik într-un comunicat. 

"Sputnik are intenţia să-şi consulte avocaţii referitor la acuzaţiile mincinoase permanente venite din partea cartierului general al partidului (lui Macron) En Marche!", se mai spune pe site.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.