Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul serii vine din dosarul procurorului Emilian Eva

eva emilian

Magistraţii Curţii Supreme au judecat astăzi contestaţia formulată de către procurorul ieşean Emilian Eva, cercetat într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Spre seară, magistraţii au dat o soluţie în acest caz, magistratul suspendat de CSM urmând să rămână în arest preventiv.

Eva a fost pus sub acuzare pentru infracţiunile de luare de mită şi spălare de bani, după ce în prealabil fusese acuzat de acte de comperţ incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii. Procurorii ieşean este acuzat de anchetatori că ar fi dispus renunţarea la judecată într-un dosar în care era cercetat Nicolae Tesloianu, drept “mulţumire” pentru că acesta se îngrijise de o rudă de-a sa internată în spital. Ulterior, Eva ar fi solicitat şi primit de la Tesloianu, suspect şi el în acest dosar, mai multe tablouri.

Unul dintre acestea ar fi încercat să îl valorifice în Anglia. “În data de 12.01.2015, Eva Emilian a făcut demersuri la Ministerul Culturii – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Iaşi, a obţinut un Certificat de export definitiv din care rezulta, în mod neadevărat, că proprietarul tabloului semnat de Dimitrie Berea, ar fi fost , (...) şi a trimis acest tablou, împreună cu alte două tablouri, în Regatul Unit al Marii Britanii în vederea valorificării acestora. Inculpatul spera să valorifice tabloul pretins şi primit cu titlu de mită de la numitul Tesloianu Dan contra sumei de aproximativ 15.000 de euro”, susţin procurorii în referatul de arestare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.