Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț ȘOC pentru clienții unei celebre companii aeriene: Angajații operatorului amenință cu GREVE de amploare chiar de sărbători

avion

Ryanair se va confrunta în această lună cu primele greve din istoria companiei, care riscă să se extindă din Italia în Irlanda şi Germania, sindicatele din Europa intensificând presiunile ca operatorul aerian să recunoască reprezentarea organizaţiilor independente, transmite Bloomberg.

Membrii Asociaţiei Piloţilor Aerieni Irlandezi au anunţat marţi că au informat compania că vor opri activitatea timp de o zi, pe 20 decembrie, din cauza refuzului Ryanair de a recunoaşte grupurile sindicale, anunță News.ro.

Citește și: Mesaj DUR al unui psiholog criminalist, după tragedia de la metrou: 'Legea sănătăţii mintale este o lege perimată care ne-a aruncat în brațe bolnavul psihic'

Personalul navigant din Italia a planificat deja un protest de patru ore pe 15 decembrie.

Vereinigung Cockpit, care reprezintă personalul navigant din Germania, a anunţat că piloţii Ryanair sunt dispuşi să intre oricând în grevă, dar nu au menţionat o dată exactă.

Protestele ar putea perturba zborurile Ryanair chiar în perioada aglomerată din perioada Crăciunului, aşa cum s-a întâmplat timp de ani de zile la alţi operatori aerieni importanţi cum este Lufthansa.

Sindicatele vor îmbunătăţirea condiţiilor de muncă la Ryanair, contestând modelul low-cost care a contribuit ca aceasta să devină cea mai mare companie low-cost din Europa.

“Ryanair va face faţă oricăror întreruperi ale zborurilor, dacă şi cînd vor apărea, şi ne cerem scuze sincere clienţilor pentru orice supărare sau îngrijorare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Directorul general Michael O’Leary a respins în repetate rânduri încercările angajaţilor de a obţine reprezentare sindicală.

Citește și: Detalii înfiorătoare despre tânăra agresată cu câteva ore înainte de crima oribilă de la metrou: Cum s-a salvat aceasta din ghearele morții

Greva din 15 decembrie a piloţilor şi însoţitorilor de zbor din Italia ar fi protest de acest gen din istoria Ryanair.

Angajaţii au mai format consilii sindicale locale în Spania, Suedia, Portugalia şi Olanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.