Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ APOCALIPTIC în privinţa legilor justiţiei: Semnal de alarmă tras de procurorul şef antimafia - 'Dosarele se vor ÎNCHIDE'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Daniel Horodniceanu

Schimbarea legilor justiţiei nu e deloc pe placul procurorilor şi al judecătorilor. După DNA a venit rândul celor de la DIICOT să le critice la scenă deschisă. Daca modificarile la Codurile Penale vor fi adoptate asa cum au fost propuse, mare parte dintre dosarele aflate in cercetare sau pe rolul instantelor trebuie inchise. Aceasta este concluzia procurorului şef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

Mai mult, eliminarea unor mijloace de proba ar genera probleme in cooperarea cu autoritatile din alte state, inclusiv de incredere. "Eu cred ca aceste modificari nu vor trece niciodata in aceasta forma. Nu au cum. Si daca totusi trec, mare parte din dosarele aflate astazi in cercetare sau pe rolul instantelor trebuie inchise, pentru ca se bazeaza in mod decisiv pe inregistrari. O inregistrare face cat o mie de foi. Si mare parte dintre camere sunt montate de societati autorizate. Cum au rezolvat politistii britanici cazul de terorism cu rucsacul de la metrou? In mai putin de 20 de minute au identificat traseul, pentru ca Londra e primul oras din lume monitorizat in totalitate de camere de supraveghere", a spus Horodniceanu, conform ziare.com.

Citește și: Atenție! Guvernul a modificat o lege extrem de importantă – cum se va proceda de acum

Nici răspunderea magistraţilor nu este pe placul procurorului şef antimafia. "Daca raspunderea magistratilor s-a modificat, in sensul ca Inspectia Judiciara nu va mai fi un filtru, este un lucru rau. Un aspect pozitiv este ca inspectorii IJ vor fi examinati de catre Institutul National al Magistraturii. Organizarea concursurilor in interiorul IJ, ca acum, poate ridica suspiciuni. Daca nu ar fi discriminatorie, am putea spune ca aparitia sectiei speciala de anchetare a magistratilor s-a facut la solicitarea unei parti din magistrati, propunerea UNJR care pretinde ca ar avea o larga aprobare a judecatorilor. Noi nu stim daca e asa, pentru ca niciuna dintre asociatiile profesionale ale magistratilor nu si-a precizat numarul de membri. Eu cred ca ar fi important sa stim ce reprezentativitate are fiecare", a mai spus Horodniceanu, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.